West en Midden Java rondreis natuur / 12 dagen

Java heeft een wonderschone natuur. Jammer genoeg wordt dit door drukte en overbevolking wel eens over het hoofd gezien. Deze actieve route voert je juist door het groene deel van West en Midden Java, weg van grote steden en drukke wegen. Je beklimt vulkanen, kampeert in de vrije natuur en wandelt door heuvels en velden. Daarnaast  bezoek je ook de bekendste bezienswaardigheden van het eiland. Een route voor mensen die van natuur en actief reizen houden.  

Dag 1: Bogor/Bandung-Malabar

Van Bogor of Bandung word je deze dag naar de theeplantage Malabar gereden, in de bergen ten zuiden van Bandung. Deze plantage werd aan het begin van de 20ste eeuw opgericht door K.A.R. Bosscha, telg van een bekende plantersfamilie, waar Helle Haase haar roman ‘De heeren van de thee’ op baseerde. De 'besaran', het voormalige woonhuis van Bosscha, functioneert als zit- en eetkamer van jouw accommodatie deze avond. Achter het oude woonhuis zijn nieuwe, eenvoudige kamers bijgebouwd. Het diner nuttig je deze avond onder het portret van een strengkijkende Bosscha.


Dag 2: Malabar-kamperen Papandayan

In de ochtend word je opgehaald door de gids, die je de komende 2 dagen begeleidt. Achter op de motor rijd je langs uitgestrekte theevelden. Je bezoekt een theefabriek, waar je het productieproces kunt bekijken. Na 2 uur hobbelen over slechte wegen kom uit je bij een dorpje aan de voet van de Papandayan-vulkaan. Vanuit dit dorp begint de trektocht naar de top van de vulkaan. De wandeling naar de kampeerplek is redelijk zwaar en duurt 3 tot 4 uur. Het is wild kamperen: behalve een helder stromend beekje zijn er geen verdere voorzieningen. In de namiddag kun je nog verder omhoog klimmen, naar een hoogvlakte waar javaanse edelweis groeit. ’s Avonds word je eten klaargemaakt bij een kampvuur. Je slaapt in een koepeltent, in een warme slaapzak, op een dun isoleermatje.

Dag 3: Kamperen Papandayan-Garut

Eerst de zonsopkomst zien vanaf de kraterrand. Daarna is het tijd voor het ontbijt, wordt het kamp opgebroken en begin je aan de afdaling naar de kraterbodem van de Papandayan. Het is een actieve vulkaan en dat is te merken aan het borrelen en sissen van water, stoom en zwaveldampen om je heen. Aan de voet van de krater staat de chauffeur met auto (en bagage) je op te wachten. Je rijdt naar Garut en verblijft hier in een aangenaam hotel, een goede plek om het stof van de afgelopen dagen van je af te spoelen.

Dag 4: Garut-Pangandaran

Per auto ga je vandaag van Garut naar Pangandaran, een prachtige rit langs geterrasseerde rijstvelden. Een bezoek aan het traditionele dorp Kampung Naga is zeker de moeite waard. In de loop van de middag arriveer in Pangandaran, aan de zuidkust van Java.

Dag 5: Pangandaran
Een dag om Pangandaran en omgeving te verkennen. Maak een wandeling in het nationaal park of rij naar de Green Canyon en maak hier een boottochtje (beide optioneel). De auto is vandaag beschikbaar en de chauffeur kan je adviseren bij het indelen van de dag.

Dag 6: Pangandaran-Wonosobo

Van Pangandaran ga je de binnenlanden van Java weer in, naar het plaatjse Wonsobo. Een deel van deze route, over de lagune Anak Segara, kan per boot worden afgelegd (optioneel). Wonosobo is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Diengplateau.

Dag 7: Wonosobo-Dieng-Borobudur

Vertrek deze ochtend vroeg per auto naar het Diengplateau. Bij helder weer heb je onderweg een mooi uitzicht over een flink deel van Midden Java. Op het plateau, ruim 2000 meter hoog, staan enkele van de oudste hindoeïstische tempels van Java. Het plateau is vulkanisch actief: je bezoekt een moddervulkaan en een meer met zwavelkleuren. Met een lokale gids maak je een wandeling van ongeveer 1 uur: grotendeels een afdaling over een zandpad, dat door de lokale bevolking wordt gebruikt om velden van aardappelen, kolen en andere groenten te bereiken. Per auto rijd je naar de Borobudur-tempel, waar je in de loop van de middag aankomt. Je verblijft in een sfeervol hotel, dat tussen de rijstvelden ligt, op een kilometer van de tempel.

Dag 8: Borobudur-Yogyakarta

In de vroege ochtend kun je optioneel een fietstocht maken naar een plek, vanwaar je de zon boven de Borobudur kunt zien opkomen (optioneel). Aansluitend bezoek je de tempel. Van de Borobudur rijd je naar Yogyakarta.

Dag 9: Yogyakarta
Een dag om de stad Yogyakarta te ontdekken. De oude stad met het paleis van de sultan wil je niet missen en ook een bezoek aan de winkelstraat Malioboro is de moeite waard. In de middag kun je naar de Prambanan-tempel rijden. De auto is deze dag beschikbaar.

Dag 10: Yogyakarta-
Tawangmanggu 
Je vertrekt reist vandaag weer verder richting oosten met de auto en chauffeur. Via Surakarta ga je de bergen in, naar de bijzondere Sukuh tempel. Het is een hindoeïstische tempel in pyramide-vorm. Vanaf Sukuh maak je met een lokale gids een mooie wandeling langs velden en dorpen, naar Tawangmanggu. De wandeling eindigt bij de indrukwekkende waterval. De chauffeur pikt je op bij de waterval en brengt je naar het prettige hotel in Tawangmanggu. In het zwembad van het hotel kun je deze middag even tot rust komen.

Dag 11: Tawangmanggu-Malang

Van Sarangan maak je deze dag een lange rit naar Malang in Oost Java. Je verblijft hier in een prettig guesthouse in de stad.

Dag 12: Einde van de route
In Malang eindigt deze route. Van hier kun je de reis vervolgen naar Oost-Java: ook hier hebben we een route met veel natuur!

Dag 1: Bogor/Bandung-Malabar
Dag 2: Malabar-trekking en kamperen Papandayan
Dag 3: Papandayan-Garut
Dag 4: Garut-Pangandaran
Dag 5: Pangandaran
Dag 6: Pangandaran-Wonosobo
Dag 7: Wonosobo, Diengplateau en wandeling-Borobudur
Dag 8: Borobudur-Yogyakarta
Dag 9: Yogyakarta
Dag 10: Yogyakarta-wandeling Sukuh-Tawangmanggu 
Dag 11: Tawangmanggu-Malang
Dag 12: einde route

Prijs : 970 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates