Yogya opties: fietsen, koken, foodtour, batikken

Leer de lokale cultuur kennen met een fietstocht door de kampongs en stegen van Yogyakarta, of volg een cursus batikken, koken, zilver bewerken of Indonesisch! Yogyakarta is de culturele hoofdstad van Java. Maak een verblijf in deze stad interessanter door activiteiten met lokale mensen te doen. Ga met een gids dwars door de oude stad fietsen, of leer van lokale mensen koken, batik maken en zilver bewerken. Ook kun je hier de Indonesische taal leren!  

Deze activiteiten kun je van tevoren bij ons boeken. Het vervoer naar de plek waar de activiteiten plaatsvinden is nog niet bij de prijs inbegrepen, maar kan eventueel wel geregeld worden.  

*Fietsen door de oude stad / halve dag
Met een lokale gids fiets je vandaag door het hart van de oude, historische stad van Yogyakarta (ca. 4-5 uur totaal). Je fietst door stegen en kampongs en kan zo ervaren hoe gewone mensen leven in deze stad. Naast een bezoek aan bekende bezienswaardigheden als het waterpaleis en de kraton (paleis van de sultan), kom je bijvoorbeeld ook in de bijzondere wijk Kauman, achter de historische moskee. Je proeft lokale snacks bij iemand thuis en je fietst door een kampong aan de Code-rivier. Een enerverende en informatieve ochtend!

*betjak-trip door de oude stad / halve dag
Per betjak (fietstaxi) verken je vandaag de oude stad van Yogyakarta. Iedere deelnemer heeft een eigen betjak-rijder. Een van de rijders spreekt Engels met met hem kun je de route bespreken. Ga eerst naar het waterpaleis (Taman Sari), daarna naar het kraton (paleis van de sultan) en vervolgens naar fort Vredeburg en de Malioboro-straat. Rond de middag weer terug in het hotel.

*Food tour / halve dag
Indonesisch eten is in Nederland erg bekend en een gerecht als gado-gado heb je vast al wel eens gegeten. Maar iedere streek van Indonesië heeft zo zijn eigen specialiteiten en ook in Yogyakarta zijn er een paar bijzondere gerechten die je zeker eens moet proberen. Met deze food tour ga je met een lokale gids op stap en bezoek je 5 bijzondere plekken in de stad, waar je lokale gerechten, bijzondere snacks of een verrassend drankje kan uitproberen. Je stapt achterop de motor en rijdt kris kras door de stad naar de verschillende locaties. Probeer zelf een pindasaus te oeleken, bezoek een fabriekje waar een unieke snack wordt gemaakt, koop hapjes van lokale huisvrouwen, probeer gudeg, gemaakt van jackfruit en het bekendste gerecht van Yogyakarta, en eindig de trip met een gemberdrankje en een mysterieus ritueel op een stadsplein in de oude stad. De tour begint om 14.30 en is in de vroege avond afgelopen.

*Cursus batik / halve dag
In de ochtend ontmoet je jouw batikleraar voor deze dag in de batikwerkplaats. Er volgt een korte uitleg over wat batik is, en over het productieproces. Daarna is het aan jou om het zelf onder de knie te krijgen en je eigen kunstwerkje te produceren. De cursus duurt ongeveer een halve dag en na afloop ga je naar huis met je eigen batik-schilderij. Zeer geschikt ook voor kinderen!

*Cursus Javaans koken / halve dag

Om 8.00 uur ’s ochtends word je verwacht op de plek waar de cursus wordt gegeven. Je bespreekt met de kokkin wat je deze dag wilt koken en daarna ga je samen met haar naar de lokale markt om de juiste ingrediënten in te slaan. En dan moet je zelf aan de slag. Onder het wakend oog van jouw lerares leer je de fijne kneepjes van de Indonesische keuken. De cursus eindigt natuurlijk met het gezamelijk nuttigen van de gemaakte gerechten.  

*Cursus zilver bewerken / halve dag
Bij een bekende zilverfabriek leer je in een halve dag de basistechnieken voor het maken van zilveren sieraden van filigraanzilver. Je krijgt 3 gram zilverdraad om mee aan de slag te gaan en je wordt begeleid door lokale ambachtsmensen. 

Prijs : 15 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates