Bukit Lawang opties: trekking, koken, fietsen

Verblijf je in Bukit Lawang, dan zijn hier verschillende optionele, ééndaagse activiteiten mogelijk: trektochten door het Gunung Leuser Nationaal Park, tuben (op een autoband de rivier afzakken), kookworkshop, fietstocht.

Deze activiteiten kun je van tevoren via ons vastleggen:

*Trektocht van 3 uur door het Gunung Leuser Nationaal Park, op zoek naar orang-oetan. In de ochtend wandel je met jouw gids naar de entree van het Gunung Leuser Nationaal Park. Het is meteen een flinke klim naar de rand van het park en hiermee begint de trektocht van ca. 3 uur door het regenwoud. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het een redelijk zware tocht zijn: het pad voert je deels door dichte begroeiing, je daalt en stijgt verschillende keren en als het heeft geregend dan kan het glad zijn. Onderweg veel oerwoudgeluiden: getjirp van cicaden, de roep van de gibbon en wiekslagen van de neushoornvogel. Als je geluk hebt dan kom je verschillende soorten apen tegen. Hoogtepunt is natuurlijk een ontmoeting met een (semi-) wilde orang-oetan. De kans is groot dat je er een spot, maar het blijft natuur: niets is gegarandeerd. De trektocht eindigt weer bij jouw hotel. Optioneel is het mogelijk om de trekking te beëindigen met tuben: 20min de rivier afzakken op een autoband!

*Trektocht van 6 uur door het Gunung Leuser Nationaal Park. Hetzelfde programma als bij de tocht van 3 uur, alleen ga je nu dieper de jungle in, waardoor je een nog betere beleving van het tropische regenwoud krijgt. Het terrein is hetzelfde, maar de tocht is zwaarder, voornamelijk omdat je langer onderweg bent. Je krijgt een lunchbox mee voor onderweg. Optioneel is het mogelijk om de trekking te beëindigen met tuben: 20min de rivier afzakken op een autoband!

*kook workshop. In een gemotoriseerde betjak word je in de ochtend naar de lokale markt gereden en samen met de gids doe je hier inkopen. Vervolgens gaan jullie naar een lokaal huis voor de kook workshop. Je leert vandaag de fijne kneepjes van de Indonesische keuken en ervaart meteen hoe het eraan toegaat in een Indonesische familie. Het eindresultaat is een verrukkelijke lunch, die je samen opeet. 

*fietstocht. Met een lokale gids verken je vandaag de omgeving van Bukit Lawang op de fiets. Het is vlak terrein met zowel asfalt als zandweggetjes. Onderweg zie je de dagelijkse bezigheden van lokale mensen: het bewerken van de rijstvelden en andere akkers, maar ook de thuis-productie van bruine suiker en tofu. En nog veel meer. Onderweg wordt er ook gezorgd voor een lunch en in de loop van de middag ben je terug in Bukit Lawang.

Prijs : 30 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates