Komodo 2-daagse boottrip / 3 dagen in totaal

Een azuurblauwe zee, met daarin geelgroen begraste eilanden waar traag bewegende varanen de belangrijkste bewoners zijn: Komodo Nationaal Park. De reptielen stammen uit de oertijd en met hun lengte van wel 3 meter is de link naar de dinosaurus snel gemaakt. Op het eiland Rinca kun je deze indrukwekkende dieren tijdens een wandeling van dichtbij bewonderen. Verder veel snorkelen en evt. reuzenmanta's spotten! Let op: het programma en vaarschema kan in overleg aangepast worden. Er is een keuze tussen een eenvoudige dekboot of een comfortabeler cabine-boot. Maaltijden worden verzorgd (inclusief) en er is een Engelssprekende lokale gids aan boord. Deze trip is inclusief een laatste overnachting in een hotel in Labuanbajo en sluit hiermee naadloos aan op de Flores-programma's

Dag 1 Labuan Bajo - Rinca
Vanuit Labuan Bajo op Flores vaar je vandaag met jouw privé-boot naar het eiland Rinca. Maar je neemt er de tijd voor: eerst ga je snorkelen bij enkele mooie snorkelplekken. Eventueel kun je het paaldorp Kampung Rinca bezoeken. Je gaat voor anker bij Rinca en tegen de avondlucht kun je de vliegende honden (kalong of flying foxes) zien uitvliegen. Lunch en diner worden aan boord klaargemaakt. De nacht breng je door op de boot. Er is een keuze uit een eenvoudige dekboot (waarbij je op een matras op het dek slaapt), of een cabine-boot (je hebt dan je eigen slaapcabine). Beide hebben een eenvoudige badkamer met een koude douche of mandibak. 

Dag 2 Rinca - Labuan Bajo
’s Ochtends vroeg ga je aan land op het eiland Rinca. Samen met een parkranger kun je een wandeling maken door het heuvelachtige landschap. Je gaat natuurlijk op zoek naar varanen, maar let ook op een lokale hoendersoort, herten, kakatoes en wilde waterbuffels. Na Rinca ga je verder met de boot naar manta-point: een plek midden op zee waar je al snorkelend reuzen-manta's kunt spotten. Beste spannend, maar een bijzondere ervaring. Vervolgens begin ja aan de terugvaart naar Labuan Bajo. Als er tijd is maak je onderweg nog een stop om te snorkelen of om te zwemmen. Een transfer brengt je naar je hotel aan het strand van Labuanbajo, waar je nog een nachtje slaapt.

Dag 3 Vertrek uit Labuan Bajo
Een transfer brengt je naar het vliegveld van Labuan Bajo voor een vlucht naar jouw volgende bestemming

Dag 1 Labuan Bajo – Rinca - Komodo (boot)
Dag 2 Komodo – Labuan Bajo (hotel)
Dag 3 einde van de tripPrijs : 305 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates