Bukittinggi opties: kookcursus en jungle wandeling

De hoogvlakte rond Bukittinggi bestaat uit uitgestrekte rijstvelden, traditionele dorpjes en diepe valleien en het geheel wordt gedomineerd door 2 indrukwekkende vulkanen. Veel platteland dus, en een prachtig gebied dat uitnodigt tot enerverende fiets- of wandeltochten. Een kookcursus om de bijzondere Padang-keuken te leren kennen behoort ook tot de mogelijkheden.  

Deze mogelijkheden kun je via ons boeken of zelf ter plekke organiseren.

*Trektocht door de Sianokvallei van 4 uur.
’s Ochtends word je door de lokale gids in je hotel in Bukittinggi opgehaald. Je gaat eerst naar het Panoramapark, voor een uitzicht over de Sianokvallei. Deze groene vallei, met indrukwekkende zandstenen wanden van 150 meter hoogte, slingert zich ten westen van Bukittinggi rond de voet van de Singgalangvulkaan. Op de bodem van de vallei stroomt een ondiepe rivier. Vanaf het Panoramapark wandel je via trappen en bospaadjes, door open velden en jungle, naar de bodem van de vallei. Nadat je de rivier hebt overgestoken begin je aan een steile klim naar het dorpje Kota Gadang. In dit dorpje staan veel houten huizen uit de koloniale tijd. Je kunt hier zien hoe op ambachtelijke wijze zilveren voorwerpen en sieraden worden gemaakt. Bekijk ook het stadhuis van het dorp: een tradtioneel Minang-huis van bijna honderd jaar oud dat volledig met houtsnijwerk is versierd. In Kota Gadang wordt je opgehaald en teruggereden naar Bukittinggi.

*Kookcursus en wandeling door Harauvallei
’s Ochtends rijd je in ongeveer 2 uur naar de Harauvallei. Deze ochtend krijg je een introductie in de Padang-keuken (zo wordt het traditionele eten van de Minangkabau genoemd). De Padang-keuken is wereldberoemd in heel Indonesië. Waar je ook komt, je zult er altijd wel een Padang-restaurant treffen. Het bekendste gerecht is rendang (draadjesvlees in een pittige, donkere kokosmelksaus), maar ook bijvoorbeeld dendeng (gedroogd rundvlees) en perkedel (aardappelkroket) zijn niet te versmaden. Van jouw gastvrouw leer je deze ochtend enkele typische Padang-gerechten koken. Na de lunch (uiteraard zelf bereid), maak je met een gids een relaxte wandeling van 2 uur door de Harauvallei, waarbij je dorpjes, velden en watervallen aandoet. Aan het einde van de middag rijd je terug naar Bukittinggi.

*Fietstocht buiten Bukittinggi
Per auto word je naar de rand van Bukittinggi gereden. Hier stap je op de mountain bikes en samen met een gids maak je een ontspannen fietstrip van ca. 20km, tussen de rijstvelden en door dorpen op het platteland van West Sumatra. Onderweg kom je regelmatig de indrukwekkende Minang-huizen tegen. Zie hoe lokale mensen hout bewerken, hoe de lokale kroepoek wordt gemaakt, hoe bakstenen worden geproduceerd, etc. Onderweg stop je voor een eenvoudige lunchbox. Na afloop van de trip word jet per auto teruggebracht naar Bukittinggi.


Prijs : 30 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates