Noord Sulawesi, rondreis door de Minahasa

Wandel ’s avonds door het oerwoud bij Tangkoko, op zoek naar de tarsier, ’s werelds kleinste primaat, snorkel en duik bij het eiland Bunaken en beklim de Mahawu-vulkaan bij Tomohon in de Minahasa-streek. Noord-Sulawesi: een relatief onbekend en weinig bezocht gebied, ondanks unieke activiteiten en prima voorzieningen. En juist daarom zeer de moeite van een bezoek waard.

Dag 1. Aankomst Manado, transfer naar Tomohon
Na aankomst op de luchthaven van Manado wordt je direct per auto naar de stad Tomohon in de Minahasa-streek gebracht. Je slaapt in prettige accomodatie onder de rook van de Mahawu-vulkaan.  

Dag 2. Tomohon, wandeling naar de Mahawu-vulkaan
Vandaag maak je een excursie naar de Mahawu-vulkaan. Per auto word je naar 1000 meter hoogte gereden en van hier wandel je in ongeveer een uur naar de kraterrand. Vandaar heb je een mooi uitzicht over het kratermeer. Na de afdaling kun je een bezoek brengen aan warmwaterbronnen en aan een lokale Minahasa-markt.  

Dag 3. Tomohon – Tangkoko
De rit van Tomohon naar Tangkoko geeft je de mogelijkheid om de Minahasa te verkennen. Je bezoekt lokale dorpen, waar houten huizen als doe-het-zelf-pakketten worden gefabriceerd, waar stenen sarcofagen van de lokale adel staan en waar mensen bezig zijn met pottenbakken. Je luncht onderweg bij het Tondano-meer.  Laat in de middag kom je aan in Tangkoko. Nadat je hebt ingechekt in je eenvoudige lodge, maak je een avondwandeling met een ranger in het nationaal park Batuangus, op de zoek naar de tarsier, de kleinste primaat ter wereld. Naast het spookdiertje kom je hier ook de totaal niet schuwe zwarte makake tegen, een apensoort die vooral op de grond leeft. Het diner is deze avond inclusief. 

Dag 4. Tangkoko – Bunaken
Vroeg in de ochtend maak je nog eens een wandeling met een ranger, dit keer om het park bij daglicht te bekijken. Er zijn veel fruitbomen, waardoor er veel vogels leven. Na de wandeling stap je in de auto een word je naar de haven van Manado gereden, voor een korte trip per boot naar het eiland Bunaken, de ‘place to be’ voor snorkelen en duiken. In jouw prettige onderkomen aan het strand zijn alle maaltijden inclusief!  

Dag 5 en 6. Bunaken
Op Bunaken kun je heerlijk relaxen aan zee. Duiken en snorkelen zijn de belangrijkste activiteiten hier. Het ‘National Marine Park’ staat bij duikers onder andere bekend om de lange zeegrassen, walvissen, zeekoeien, roggen en zeeslangen. Er zijn voldoende duikscholen om een keus te maken voor het organiseren van snorkel- en duiktripjes.  

Dag 7. Bukanen – Manado
Vanaf Bunaken word je weer naar de vaste wal gebracht, terug naar het vliegveld van Manado.    

Dag 1. Aankomst Manado, transfer naar Tomohon
Dag 2. Tomohon
Dag 3. Tomohon – Tangkoko
Dag 4. Tangkoko – Bunaken
Dag 5. Bunaken
Dag 6. Bunaken
Dag 7. Bunaken – ManadoPrijs : 650 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates