Sumba hoogtepunten rondreis / 7 dagen

Traditionele dorpen, bijzondere ikat, kraakheldere watervallen, een ruig landschap en hagelwitte stranden. Dat kan je verwachten van een bezoek aan Sumba, een van de meest authentieke eilanden van Indonesië. De megalithische cultuuur en voorouderverering is hier nog springlevend, ondanks dat het merendeel van de bewoners christelijk is. Jaarlijks wordt de Pasola-ceremonie nog uitbundig gevierd, met onder andere schijngevechten van paardrijdende krijgers. Je reist per auto van oost naar west over het eiland en onderweg doe je oa. een fietstocht en verschillende wandelingen. 

Dag 1. Aankomst Waingapu, omgeving verkennen
Na aankomst op het vliegveld van Waingapu ga je deze middag meteen de traditionele dorpen Pau en Rende Prayawang bezoeken. Hier tref je niet alleen traditionele huizen en graven aan, maar de dorpen staan ook bekend om misschien wel de beste ikat-wevers van het eiland. Bezoek voor de zonsondergang het strand Walakiri. Deze avond slaap je in een kleinschalig hotel buiten de stad, met prachtig uitzicht over de omgeving. 

Dag 2. Waingapu, Tangkedu waterval
Vandaag bezoek je de indrukwekkende Tangkedu waterval. Het is nog een flinke rit per 4WD over deels slechte wegen en daarna een wandeling van 30 minuten. Maar dan ben je ook ergens: een prachtige waterval van kraakhelder water, midden in de natuur. Het is hier heerlijk zwemmen en ook een perfecte spot voor een picknick lunch. 

Dag 3. Fietstrip Waingapu, daarna naar Waikabubak
Een eenvoudige fietstrip heuvelafwaarts deze ochtend, langs dorpjes en velden. De lokale bevolking is druk bezig op het land, of aan het weven op getouwen bij huis. Per auto reis je vandaag naar Waikabubak in het westen van het eiland. De binnenlanden zien eruit als een uitgestrekte savanne. Je stopt bij traditionele dorpen en stenen graven, en passeert ook een nationaal park. Je slaapt in een eenvoudig hotel in de stad (het is ook mogelijk om buiten de stad, in een hotel aan zee te slapen).

Dag 4. Waikabubak, trekking en stranden
Vandaag kun je een mooie trekking van 2 tot 3 uur langs enkele traditionele dorpen in het district Lamboya (het is ook mogelijk om dit per auto te doen, zonder de wandeling). In deze streek wordt de Pasola-ceremonie jaarlijks gevierd en je bezoekt enkele van de velden die hiervoor worden gebruikt. In de middag ga je naar de bekende surf-stranden Kerewe en Marosi. 

Dag 5. Lapopo waterval, daarna naar Tambolaka
Bezoek in de ochtend de waterval Lapopo. Het is een eenvoudige wandeling van ongeveer 30 minuten in een nationaal park, en ook hier kun je heerlijk zwemmen. Per auto steek je vandaag over naar de noordkant van Sumba, naar Tambolaka. Onderweg bezoek je het bekende traditionele dorp Praijing en de waterbron Waikelo Sawah. Je slaapt in een kleinschalig hotel aan zee, met een prachtig wit strand (buiten de Indonesische vakantieperiodes is het ook mogelijk om in een prachtig bamboe-huisje op het terrein van de hotelschool Sumba Hospitality Foundation te verblijven). 

Dag 6. Tambolaka, bezoek aan Kodi
Een dagtrip naar het district Kodi, waar de traditionele huizen de hoogste daken van het eiland hebben. Je bezoekt het dorp Ratenggaro, dat op een bijzondere locatie aan zee ligt. Ook kun je gaan zwemmen in de lagune Waikiru: het water is hier zo zout, dat drijven een koud kunstje is. In de buurt zijn bij pantai Mandorak enkele prachtige stranden en dramatische kliffen. 

Dag 7. Vertrek uit Sumba
Vandaag word je naar het vliegveld van Tambolaka gebracht en van hier kun je vliegen naar je volgende bestemming. 

Dag 1 Aankomst Waingapu
Dag 2 Waingapu, Tangkedu waterval
Dag 3 Waingapu naar Waikabubak
Dag 4 Waikabubak, dagtocht naar Lamboya
Dag 5 Waikabubak naar Tambolaka
Dag 6 Tambolaka, dagtocht naar Kodi
Dag 7 vertrek vanuit Tambolaka

Prijs : 585 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates