Orang-Oetans in Tanjung Puting / 4 dagen

Vaar met een lokale 'klotok' over de binnenwateren dwars door het oerwoud van Nationaal Park Tanjung Puting en ontdek orang-oetans en neusapen. Na de boottocht is het tijd voor meer avontuur in de jungle. Je slaapt 2 nachten bij de 'koppensnellers' van Kalimantan, de lokale Dayak-bevolking. 

Dag 1. Aankomst Pangkalanbun, transfer naar Tanjung Puting.
Op het vliegveld word je opgewacht door onze chauffeur die je direct naar Kumai rijdt. Hier stap je over op de ‘klotok’, een lokaal type boot geschikt voor de tochten op de smalle rivieren in het oerwoud. Naast het bijzondere landschap van dit gebied, moeras, rivieren, tropisch regenwoud en mangrovebossen, zijn de grote trekpleisters in Nationaal Park Tanjung Puting natuurlijk de orang-oetans en de neusapen (Proboscis). Je start voor een eerste tocht op de rivier en als er voldoende tijd is bezoek je nog het orang-oetan voederstation Tanjung Harapan. Lukt dit niet, dan komt dit op een van de volgende dagen. Vannacht slaap je op de boot of, indien gewenst, een eerste nacht in de ecolodge (hiervoor geldt een meerprijs).

Dag 2. Tanjung Puting
De jungle maakt je deze ochtend wakker. Na de eerste nacht aan boord ga je vandaag verder op pad met de boot. Je vaart naar de twee voederplekken voor orang-oetans, Camp Leakey en Pondok Tanggui. Hier kun je onder andere een wandeling maken. Verder heb je tijd om samen met de gids/kapitein het park te ontdekken vanaf de boot, een super plek om dieren aan land te spotten. In de vroege ochtend of aan het einde van de middag kun je bijvoorbeeld neusapen zien in bomen aan de waterkant. Deze nacht breng je opnieuw door op de boot, gewoon, met matrasjes op het dek (onder een afdak), zo in de natuur. Alle maaltijden worden aan boord van de klotok bereid.  

Dag 3. Tanjung Puting - transfer naar Pangkalanbun
’s Ochtends word je opnieuw wakker met de geluiden van de jungle. Je maakt opnieuw een tocht per boot door het park. Uiteraard ga je opnieuw op zoek naar primaten, maar probeer ook vogels of reptielen te spotten. Na de lunch vaar je terug naar Kumai. Per auto word je naar een prettig hotel met zwembad in Pangkalanbun gebracht.

Dag 4. Vertrek uit Pangkalanbun
Een transfer brengt je naar het vliegveld. Vanuit Pangkalanbun kun je vliegen naar Jakarta, Semarang, Surabaya, Bali of Balikpapan

Dag 1. Aankomst Pangkalanbun, transfer naar Nationaal Park Tanjung Puting
Dag 2. Nationaal Park Tanjung Puting
Dag 3. Nationaal Park Tanjung Puting - Pangkalanbun
Dag 4. Vertrek uit Pangkalanbun

Prijs : 425 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates