Komodo 3-daagse boottrip / 4 dagen in totaal

Bezoek het Komodo Nationaal Park met je eigen privé-boot. Met deze boottocht ben je 3 dagen onderweg en slaap je 2 nachten aan boord. De trip eindigt met een laatste nacht in een hotel in Labuanbajo. Naast de bekendste eilanden Rinca en Komodo, waar je Komodo Varanen kunt spotten, heb je ook tijd om andere eilanden aan te doen: Kelor, Kalong, Padar. Het koraal rond de eilanden is van wereldklasse en er wordt verschillende keren tijdens gestopt om te snorkelen. Ook zijn er enkele klimmetjes mogelijk, waarbij je prachtige uitzichten hebt over hagelwitte of roze stranden en een azuurblauwe zee. De maaltijden tijdens de trip worden aan boord verzorgd (inclusief) en er gaat een Engelssprekende gids mee. Je kunt kiezen uit een eenvoudige dekboot (zie prijsopgave), waarbij je op matrassen op het bovendek slaapt; of een comfortabeler boot met slaapcabines aan boord. Het programma is in overleg in te vullen en aan te passen en afhankelijk van weersomstandigheden. 

Dag 1: Labuan Bajo – Rinca   
's Ochtends vertrek je vanuit de haven van Labuanbajo naar enkele van de prachtige eilanden voor de kust. Je kunt hier voor het eerst gaan snorkelen. In de middag vaar je richting het eiland Rinca. Tegen de avondlucht kun je hier de vliegende honden (kalong of flying foxes) zien uitvliegen. Je gaat bij Rinca voor anker en verblijft hier de eerste nacht aan boord.

Dag 2: Rinca – Padar - Komodo
Op Rinca maak je deze ochtend met een lokale ranger een trekking over het heuvelachtige eiland: komodo's spotten! Na afloop van de trekking verplaatst de boot zich naar het volgende grote eiland: Padar. Onderweg is er wellicht nog tijd om te snorkelen. Klim op Padar naar het hoogste punt voor een prachtig uitzicht over de omgeving met zonsondergang. De boot gaat bij Padar voor anker of vaart door naar Komodo. 

Dag 3: Komodo – Labuan Bajo
's Ochtends kun je een trekking doen met een lokale ranger op Komodo. Naast de varanen kun je genieten van vogels en bijzondere vegetatie. Per boot vaar je een baai verder, om te snorkelen bij Pink Beach. Rond de lunch vaar je dan terug richting Labuanbajo. Onderweg kun je nog een laatste keer snorkelen bij manta-point. Als het mee zit kun je hier reuzen-manta's zien. In de loop van de middag ben je terug op het vaste land. Een transfer brengt je naar je hotel aan het strand, voor een laatste nacht.

Dag 4: einde van de trip
Een transfer brengt je naar het vliegveld voor een vlucht naar jouw volgende bestemming


Entree voor het national park is niet inclusief; houd rekening met ca. 25-30 per persoon per dag, afhankelijk van de vaarroute en dag. De vermelde prijs gaat uit van een dekboot.

Dag 1: Labuan Bajo – Rinca (boot)
Dag 2: Rinca – Padar - Komodo (boot)
Dag 3: Komodo - pink beach - manta point – Labuan Bajo (hotel)
Dag 4: vertrek

Prijs : 565 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates