BINNENLANDSE VLUCHT

Indonesië is een uitgestrekte archipel, zo groot als Europa. Tijdens een reis over meerdere eilanden kan het voorkomen dat je een binnenlandse vlucht maakt. De Indonesische luchtvaartindustrie is een van de snelst groeiende ter wereld. Er zijn veel vliegmaatschappijen die sterk met elkaar concurreren, waardoor vluchtprijzen enorm kunnen verschillen en ook op korte termijn kunnen veranderen. Indotracks kan alle binnenlandse vluchten boeken die voor jouw reis naar Indonesië noodzakelijk zijn.

Voor binnenlandse vluchten geldt altijd dat de definitieve prijs van een vlucht pas bekend is wanneer jouw ticket daadwerkelijk wordt geboekt. De prijzen die wij aangeven in een reisvoorstel zijn altijd onder voorbehoud en kunnen aangepast worden wanneer bij het definitieve boeken blijkt dat deze zijn veranderd. Bij het boeken van binnenlandse vluchten geldt altijd 100% annuleringskosten. Aan het wijzigingen van tickets zijn ook altijd kosten verbonden.

De meest betrouwbare vliegmaatschappij is Garuda Indonesia. Deze maatschappij heeft een uitgebreid binnenlands netwerk en geeft een service van internationale standaard. Wanneer je vanuit Nederland met Garuda naar Indonesië vliegt, dan kunnen eventuele binnenlandse vluchten in het internationale ticket worden opgenomen tegen aantrekkelijke tarieven. Deze moeten dan wel tegelijkertijd met het internationale ticket worden geboekt en betaald.

Naast Garuda Indonesia zijn er prijsvechters, zoals Lion Air/Batik Air/Wings Air, Indonesia Air Asia, Sriwijaya Air, Citilink. Deze vliegmaatschappijen bieden veel minder service en zijn soms ook veel goedkoper.

Houd wel rekening met het volgende: De Europese Unie heeft een zwarte lijst opgesteld van Indonesische vliegmaatschappijen die niet in het luchtruim van Europa mogen opereren (zie de website van de Europese Unie). Hierop staan alle Indonesische vliegmaatschappij, behalve Garuda Indonesia, Indonesia Air Asia, Lion Air, Batik Air en Citilink.

Toch raden wij altijd aan om, waar mogelijk, met Garuda Indonesia te vliegen, vanwege betrouwbaarheid van de vliegschema's en de goede service. Vliegen met Garuda is echter niet overal mogelijk en kan soms veel duurder zijn. In ons reisvoorstel vermelden wij prijzen van de verschillende vliegmaatschappijen. De keuze ligt uiteindelijk bij jou.

Neem CONTACT met ons op voor een goed advies.

Laatste updates