ETEN EN DRINKEN

Eten

De Indonesische keuken is zeer uitgebreid en gevarieerd. Dit komt vooral door de uitgestrektheid van het land. Elke bevolkingsgroep heeft zijn eigen gerechten. Sommige gerechten zijn heel pittig gekruid, andere zijn juist zoet. De basis van elke maaltijd is witte rijst. Daarnaast eet men veel groentes. Je kunt dus prima vegetarisch eten in Indonesië. Veelgebruikte vleesvervangers zijn tempe en tahu (gemaakt van sojabonen). Verder wordt er veel kip, vis en vlees (rund, geit) gegeten. Zuivelproducten en varkensvlees kom je minder tegen.

De bekendste Indonesiche keukens zijn:

  • Javaans (zoetig)
  • Padang (scherp)
  • Chinees (roerbakken)

 

Drinken

Liefhebbers van verse vruchtensappen zitten goed in Indonesië. Van allerlei soorten vruchten worden sapjes gemaakt. Let wel op dat er geen ijsklontjes doorheen worden vermalen (nadeel is dan wel dat het sapje niet koud is). Verder drinkt men veel koffie, thee en flesjes frisdrank en water.

Bier is algemeen verkrijgbaar in Indonesië. Het bekendste merk is Bintang. Voor andere alcoholische dranken moet je eigenlijk niet in Indonesië zijn. Alle geïmporteerde sterke dranken (inclusief wijnen) zijn onevenredig duur vanwege hoge accijnzen. Op Bali wordt wel wijn gemaakt, maar de standaard is niet hoog. Drink vooral geen locaal gestookte sterkte dranken als arak of tuak: het risico op alcoholvergiftiging is hier bijzonder groot.

Laatste updates