VEILIG REIZEN

Veilig reizen door Indonesië is iets waar Indotracks veel aandacht aan besteed. Reizen door Indonesië verschilt fundamenteel van reizen door Europa. Het is voor bezoekers dan ook moeilijk om van tevoren alle risico’s en uitdagingen goed in te schatten of te overzien.

Van groot belang is dat je tijdens jouw reis door Indonesië kunt terugvallen op een goed, lokaal netwerk. Indotracks werkt samen met meerdere lokale agentschappen (op de verschillende eilanden). Deze agentschappen voeren niet alleen onze reizen uit, maar zijn voor jou ook 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Voordat je vertrekt uit Nederland ontvang je al een contact-whatsappnummer, zodat je van tevoren alvast contact kan leggen. De agentschappen kennen wij al jaren persoonlijk en Indotracks zal dan ook altijd betrokken worden bij het zoeken naar oplossingen bij eventuele onvoorziene problemen tijdens de reis. 

De auto’s waar Indotracks gebruik van maakt zijn in goede staat, worden regelmatig gecontroleerd en zijn voorzien van veiligheidsriemen op de voorbanken. Onze chauffeurs rijden rustig en hebben ervaring met het rondrijden van buitenlandse bezoekers. 

Houd er rekening mee dat de standaard kwaliteit van auto’s en wegen in Indonesië heel anders is dan in Nederland. Indonesië is een ontwikkelingsland en ook nog eens gelegen in de tropische zone, en dit levert allerlei specifieke uitdagingen op die wij in Nederland niet kennen. Natuurlijk gaat er weleens iets mis, dat is inherent aan reizen in dit soort landen: een lekke band, de airco begeeft het of de weg is versperd door een aardverschuiving. Met voldoende geduld wordt er altijd wel een ad hoc oplossing gevonden. En ook hier geldt: je kunt altijd terugvallen op het lokale agentschap.

In het verkeer ben je natuurlijk ook afhankelijk van andere weggebruikers. Verkeersregels lijken in Indonesië heel anders dan in Nederland. In eerste instantie is dat vaak even wennen. Maar ook hier geldt dat jouw ervaren chauffeur degene is waarop je kunt vertrouwen en terugvallen. En natuurlijk kun je, mochten er problemen zijn, ook altijd contact op nemen met het lokale agentschap (of rechtstreeks met Indotracks).

Wat betreft eventuele binnenlandse vluchten raadt Indotracks altijd aan om, waar mogelijk, met Garuda Indonesia te vliegen. Garuda is de meest betrouwbare vliegmaatschappij van Indonesië, die zowel internationaal als binnenlands vliegt. Mocht Garuda niet vliegen naar een bepaalde binnenlandse bestemming, dan kunnen we in overleg altijd kijken naar het beste alternatief. 

Laatste updates