GELDZAKEN

Munteenheid

De Indonesische munteenheid is de rupiah. De koers van de rupiah kan enorm fluctueren. Voor een actuele koers kun je bijvoorbeeld kijken op: http://www.xe.com/currencyconverter/

 

Pinnen

In alle grote plaatsen in Indonesië en op de grotere vliegvelden zijn geldautomaten aanwezig waar je kunt pinnen. De bekendste en meest verspreide bank is Bank Mandiri. Denk eraan dat je jouw pinpas voor vertrek op ‘wereld’ zet, zodat je buiten Europa kunt pinnen. Pinnen met een credit card is ook mogelijk.

 

Credit Card

In grotere hotels, duurdere restaurants en grote winkelcentra kun je betalen met een credit card. Vaak wordt hiervoor een bedrag van 3% in rekening gebracht.

TIP: Het is verstandig om geld te pinnen of te wisselen bij aankomst in Indonesië. De koersen in Indonesië zijn over het algemeen een stuk beter dan in Nederland.

Wij raden aan om zowel cashgeld (euro’s of dollars in goede staat, dus zonder scheurtjes, vouwen, pennenstrepen, verkleuringen, etc.), een pinpas en een credit card mee te nemen, zodat je altijd geldmiddelen bij de hand hebt. Je kunt eventueel ook traveller’s cheques meenemen.

Laatste updates