AANBEVELINGEN

Goedemiddag Emile,
 
We zijn inmiddels weer thuis. We hebben enorm genoten van de reis! De reis was enorm interessant, leuk en divers. Er waren altijd mensen beschikbaar om ons te helpen + de reis nog leuker te maken. Ook waren extra's zoals de gevouwen zwaantjes handdoeken fantastisch. 
 
Linda en Corné, april/mei 2024

--------------------------------------

Hallo Emile, 

We hebben een prachtige reis gehad. De organisatie was uitstekend, met overal vriendelijke en competente mensen om het ons zoveel mogelijk naar de zin te maken. Het draaiboek dat je voor ons gemaakt had was een prima kompas om onze dagelijkse aktiviteiten te plannen. Complimenten voor je werk, en heel hartelijk bedankt!

Campo en Gerke, Maart 2024

--------------------------------------

Dag Emile 

Terugkomend op de reis door Indonesië, willen we jou en jouw team complementeren voor de organisatie. Het was boven verwachting. Alles is gelopen zoals jij in het draaiboek hebt beschreven. We vonden dat mensen die ons begeleid hebben respectvol en toegewijd waren. Ook de resorts waren echt prachtig en op een mooie plaats. Soms waren we de enige gasten. Nogmaals hartelijke dank voor het organiseren en regelen en ik zal jullie aanraden bij familie en vrienden. 

Liesbeth en Stan, januari 2024

---------------------------------------

 
Beste Emile,
 
Met plezier geef ik je een positieve reactie op onze fantastische reis. Allereerst mijn complimenten voor de uitstekende organisatie en ook voor al jullie lokale agenten. Alles was steeds perfect geregeld en er was steeds de nodige flexibiliteit als we per plekke iets om wilden zetten. Ik heb met alle drie lokale agenten contact gehad en ze hebben allen steeds snel, adequaat en in uitstekend Engels gereageerd! De chauffeurs waren ook prima, flexibel en spraken goed Engels.
 
Angelika en Steven, november-december 2023
 
----------------------------------------
 
Wij hebben een fantastische tijd gehad in Indonesië (Sulawesi en Bali)! Het was echt geweldig en indrukwekkend wat we allemaal beleefd hebben! En onwijs goed verzorgd waardoor wij ons onderweg ook geen moment druk hebben hoeven maken over logistiek etc, wat ook heel fijn was. Voorlopig zijn we nog aan het nagenieten in ieder geval. 

Loes & Nuno, oktober-november 2023

----------------------------------------

We hebben een mooie reis gehad en enorm genoten van een heel mooi land en een dito bevolking. Wat kunnen wij nog veel leren van die mensen. Het was een geweldige ervaring, zeker voor degenen, die er nog nooit waren geweest, maar toch ook weer voor de anderen. Ik persoonlijk had me enkele jaren terug voorgenomen om nooit meer naar Indonesië te gaan, maar ik ben nu om en ik zou bij wijze van spreken morgen weer in het vliegtuig willen stappen.

Als we een punt moeten geven: een tien geven we nooit, maar nu zitten we er heel dicht tegen aan.

Groep van 10 personen / september 2023

----------------------------------------

Hallo Emile,

Inmiddels zijn we weer thuis (NL) en bijgaand nog onze reactie. We hebben gedurende onze 30 daagse reis Indonesië 3 eilanden bezocht; Sumatra, Java en Bali. Algemeen; we hebben veel gezien en meegemaakt tijdens onze 30 daagse reis (natuur/zee/ cultuur/ steden en dorpen) en genoten. Ook de verschillen tussen Sumatra/Java/Bali gezien. We hebben wel gemerkt dat, hoewel Indonesië een groen land is, er veel natuur/bossen/oerwoud/ dierenleven verdwenen is. Waarschijnlijk net zo erg als in Nederland….. Zo hebben we b.v. lang gezocht (en niet gevonden) naar de rijstvogel (ook wel glatik genoemd). Deze vogel was 50 jaar geleden algemeen (op Java en Bali) maar nu kent niemand meer deze vogel. Huismussen zie je best veel in Indonesië !. De bevolking is heel vriendelijk, respectvol en hulpvaardig, en een verademing vergeleken met b.v. Nederland, waar respectvol omgaan met elkaar omgaan verdwenen lijkt te zijn.  

Wanneer we in de toekomst nog een keer naar Indonesië gaan, zullen we gerichter plaatsen/gebieden bezoeken en wat langer blijven ( 4 – 7 nachten),liefst in de buurt van nog aanwezige natuurgebieden/mooie (ongerepte) eilanden. En wellicht andere eilanden van Indonesië aandoen. Tenslotte Emile, bedankt voor je informatie en draaiboek (en afstemming voorafgaand aan de reis) die je hebt verstrekt en het feit dat alles goed is verlopen. Uitvoering en organisatie was prima. We zullen Indotracks zeker melden bij vrienden die Indonesië willen bezoeken.

Adrienne en Alex, september 2023

----------------------------------------

Hoi Emile, 
 
We hebben erg genoten van Sumba, prachtige stranden, mooie watervallen en heerlijk rustig, weinig westerlingen gezien. We hebben 2 verschillende chauffeurs gehad, die beiden goed engels spraken. Hebben beiden ook veel over het land, het leven verteld. Wij hebben eigenlijk geen klachten. Zijn blij dat we het nu gedaan hebben, nu het nog authentiek is.
 
Natasja en Ard, september 2023

----------------------------------------

“Ik zou geen minpuntje kunnen bedenken. Echt super georganiseerd en uitgevoerd.” 

Wij zijn heel tevreden en blij met deze superervaring. Geen op- en aanmerkingen over de chauffeurs, de hotels enz. Onze keuze voor het hotel in Yogjakarta was een misser, maar het werd soepel door jou opgelost. Onze vrienden en familie zullen wij wijzen op jullie uitstekende werkwijze en organisatie van reizen door Indonesie. 

Nogmaals heel hartelijk dank,

Aad, Paul, Sem en Corrie, augustus-september 2023

--------------------------------------

We hebben geweldig genoten van deze Indonesië trip. Alles was superstrak geregeld door Indotracks, we hebben geen enkele belemmering, vertraging of onbegrip ondervonden tijdens deze weken. Het viel ons in het bijzonder op dat de bevolking heel vriendelijk en hulpvaardig is, een verademing vergeleken met sommige andere landen. Kortom een dikke aanrader! Een geweldige reis gehad in Indonesië. Prima georganiseerd. Geen enkele wanklank. Zal je zeker aanbevelen in mijn kennissenkring.

Wilhelmien, Agnes, Carla / aug-sep 2023

--------------------------------------

Beste Emile,
Dank voor je mail. We hebben een fantastische reis gehad. Alles was super goed geregeld en de hotels waren ook erg mooi. Erg leuk om op elke kamer ook echt als “honeymooners” ontvangen te worden :). Het contact daar met het met lokale kantoor verliep ook goed en we vonden de app een hele leuke toevoeging! We zijn erg tevreden en mochten we in de toekomst Indonesië weer willen bezoeken zullen we zeker weer contact opnemen.

Martine en Steven / sep 2023

-------------------------------------

Beste Emile, 

We zijn nu ruim een week terug van onze reis naar Indonesië. We willen je heel hartelijk bedankt voor het samenstellen van deze reis. Het was echt helemaal top! De hotels, de chauffeurs, de treinreizen, de tips voor excursies. Voor ons 5en was Yogyakarta een van de hoogtepunten, vooral de foodietour en de batik-workshop. Dit zijn zo even wat gedachten. We genieten nog heel erg na van misschien wel de reis van ons leven. De kinderen willen gaan sparen voor over 5 jaar dus wie weet kloppen we dan weer bij je aan. Nogmaals heel erg bedankt, het was onvergetelijk! 

Fam. Evers, juli/aug 2023

--------------------------------------

We hebben een geweldige reis gehad en alles wat je voor ons geregeld had, is goed gegaan. De chauffeurs stonden klaar, de hotels/locaties waren prima (tot geweldig), de vliegreizen waren soms aangepast en dan kregen we dat tevoren te horen. Dat alles gaf veel rust en vertrouwen. Op Ambon heeft het veel geregend, maar ook daar was het verblijf in The Natsepa heerlijk. Heel aardig personeel. Lombok was verrassend wat betreft mooie natuur en rust en prachtig strand in Selong Belanak.Deze locatie was een goede keus om te eindigen. Kortom, we hebben genoten, mede dankzij de goede voorbereidingen en informatie van jou.

Ik zal dan ook zeker jullie Indotracks noemen, wanneer iemand naar Indonesië wil gaan.

Oriana en Yael / juli 2023

---------------------------------------

Zoals ik heb laten weten hebben we een mooie reis gehad. Onze reis had voor ons allemaal wat te bieden en er zat genoeg afwisseling in. Links en rechts hebben we ter plaatse nog een excursie naar een tempel of  bezienswaardigheid en tempel feest gedaan soms met lokale gids, soms op ons eigen. Al met al een geslaagde vakantiereis. Het was plezierig met jullie samen te werken.

Tonja en Maurice, juli 2023

----------------------------------------

De hotels waren een prima keuze. Goede kamers, prima bedden en ruim voldoende keuze bij het ontbijt. En zeer behulpzaam personeel. De treinreizen gingen perfect. Wat heeft Indonesië dit goed op orde! We hebben veel gehad aan je praktische tips en aan de wandelingen uit je boek. In zowel Jakarta, Bandung als Cirebon hebben we (delen van) je wandeling gevolgd en veel gezien. We hebben heel veel gehad aan onze chauffeur. Hij was een perfecte gastheer (eet-tips, bracht lekkernijen mee), vertaler, bron van informatie en een veilige rijder. Mede dankzij zijn hulp heb ik veel plekken waar mijn vader is geweest terug kunnen vinden. Ze waren natuurlijk na 75 jaar - op een paar uitzonderingen na - niet meer hetzelfde. Indonesië is in die tijd ongelofelijk veranderd. Maar wat gebleven is, is de vriendelijkheid van de bevolking. Een fijn land om op vakantie te gaan! De reis heeft zeer aan zijn doel beantwoord. Dank tot slot ook aan jou voor het organiseren van de reis. Het was geweldig!

Esther en Lies, juli 2023

-----------------------------------------
 
Vliegreis en chauffeurs/gidsen altijd op tijd én...wat een aardige chauffeurs. Maximaal bereid om ons op de gekste plaatsen af te leveren en om stug door te zoeken als het niet direct vindbaar was. Eén gids paste zelfs zijn kleding aan toen hij begreep dat hij een klooster ging bezoeken.
Onze afsluitende week in Bali was zeer plezierig, en wéér een gids die ons meer dan behulpzaam was. Veel geleerd van hem over het hindoeïsme op Bali. Onze locatie in Sidemen was top. Ecohotel Darmara een heerlijke plek om te verblijven, niet in het minst vanwege de supergastvrije eigenaar en zijn lieftallige medewerkers. Onze afsluiting in hotel Puri Santrian Resort was van een geheel andere luxe, mooie rustige afsluiting van ons verblijf op Bali.
 
Marijke en Wim, juni/juli 2023
 
-----------------------------------------

Excellent agent and touroperator. Very efficient, great information and well handled programm and staff!

Nick en familie / juli 2024

------------------------------------------

Perfect verzorgde reis. Gidsen Bandung en Lombok (chauffeur) waren echt fantastisch. Service en bereikbaarheid lokale agenten perfect. Locaties in de regel zeer goed en bijzonder. Beschrijvingen op de app/draaiboek waren heel fijn/handig. Wat ons betreft een onvergetelijke en ontzorgde reis.

Annemarie en René / mei-juni 2023

--------------------------------------------

Wij zijn thuisgekomen na een heel fijne reis door Indonesië! Aan feedback kunnen we je meegeven dat we in de eerste plaats zeer gelukkig waren met Jono, onze chauffeur. Zo iemand is in de 30 dagen dat je in zo’n land bent (en dat is best lang als je elke dag bij elkaar bent) heel belangrijk. Niet alleen doet hij waar hij voor is, maar vooral ook helpt hij mee invulling te geven aan al met ons heel goed afgestemde wensen. Op deze wijze werden niet nader ingevulde dagen heel zinvol alsnog ingevuld. Daarnaast heeft hij ons vaak bijgestaan in het tolken bij situaties waar dat nodig was. Hoewel zijn Engels niet zo best was kon hij, in combinatie met een vijftigtal woorden Nederlands, zich altijd goed verstaanbaar maken voor ons.
Verder waren de hotels goed met ons ingevuld (fijn maar doorgaans niet té luxe). Een verblijf waar we met genoegen aan terugdenken is Kampoeng Padi.Hoewel het echt het minst luxe was (geen airco bij 30 graden en echt uit de tijd sanitair) hadden we het niet willen missen. Dit vanwege de vriendelijkheid van de gastheer en gastvrouw en het belangstellend ondersteunen van onze zoektocht.

Kortom een heel geslaagde reis!

Wij danken je zeer vanwege je ondersteuning in deze en zullen zeker aan je denken als we nog eens teruggaan dan wel van mensen horen die ook die kant uit willen.

Met hartelijke groet,

Olav en Inette / juni 2023

--------------------------------------------------------

Hallo Emile,

Vanmorgen teruggekomen vanaf Bali.
Ik wilde je nog even bedanken voor de reis zoals je die voor ons hebt samengesteld voor Sumatra en Java.
Alles was keurig geregeld, leuke overnachtingen, prima chauffeurs,  leuke tips in je trip-document.
Nogmaals dank en we zullen je zeker aanbevelen mocht iemand soortgelijk iets willen gaan doen.

groetjes, René en Wendelmoet / juni 2023

----------------------------------------------------

 
Beste Emile,
...
Sumatra en Bali waren heel erg verschillend maar geweldig om te doen. Het reizen in Sumatra was best wel intensief maar de begeleiding van de perfect. Ook de gidsen deden hun werk heel erg goed. Rinal in abdi homestay en de mensen daar waren heel erg vriendelijk en bereid om te luisteren wat we graag wilde en de kookcursus was erg leuk om te doen met Nonni. Ook nog naar een bruiloft geweest op uitnodiging van de baas van abdi homestay.
 
Het was echt geweldig om te doen. We zijn nu weer thuis zal even wennen worden.

Clementine en Piet, mei 2023

-----------------------------------------------------

Hallo Emiel,

Wij zijn inmiddels weer bijgekomen van onze fantastische reis naar Sulawesi. Wat heb jij dit weer geweldig in elkaar gezet voor ons, het was een onvergetelijke ervaring weer. Karin en Erwin hebben Indonesië in zijn pure form leren kennen zo. Ook heel fijn dat het lokale kantoor ons steeds informeerde of alles naar wens was tijdens de reis. 

Heel erg bedankt nogmaals voor alle inspanningen en goede zorgen. 

Petra, Willem, Karin en Erwin, mei 2023

------------------------------------------------------

De reis was fantastisch, zowel het programma als de prettige begeleiding door de chauffeurs, zij hebben onze reis echt tot iets heel bijzonders gemaakt! …. Al met al was de reis perfect geregeld, alles verliep volgens plan en de chauffeurs stonden altijd (ruim) op tijd al ons op te wachten. Ik heb onderweg een paar keer contact gehad met de lokale agents (zowel in Java als Bali) en dat contact verliep ook heel prettig en soepel! Heel veel dank voor de organisatie van deze prachtige rondreis!!

Elmer en familie, april/mei 2023

-------------------------------------------------------

De reis door Flores was tof! De tweede helft was wat regenachtig, maar dit hinderde de bootreis naar Komodo niet (en ook de pret niet). Het enige wat we hebben moeten missen was een wandeltocht door de rijstvelden bij Ruteng vanwege de regen. In plaats daarvan zijn we vanwege professionele interesses even bij de Pengadilan Negeri Ruteng langsgewipt.

Hannah en Tim, december 2022

---------------------------------------------------------

Beste Emile,

De informatie over de Indonesische corona app was erg nuttig, evenals het hebben van kopieën van onze vaccinatiegegevens, etc. Daar werd inderdaad naar gekeken. Het reizen (met trein en vliegtuig) ging goed, nergens problemen.
Vanaf de aankomst in Jakarta (transfer naar hotel in de stad) was alle door jullie geregelde vervoer uitstekend. Onze favoriete chauffeur is Temy (ik hoop dat ik zijn naam goed spel) uit Bandung, maar ook de anderen waren goed, tot en met de laatste die ons een paar dagen geleden van Ubud naar het vliegveld bracht.
We zijn, kortom, weer heel tevreden met de manier waarop jullie alles geregeld hebben.
 
Olf & Heleen (september 2022)

--------------------------------------------------------------

Beste Nettert,

We zijn sinds deze morgen terug van een prachtige reis doorheen Indonesië. Alles is prima verlopen. Wat een prachtige natuur, heel vriendelijke bevolking en nog zoveel meer. Chauffeur Sugi die ons in Java begeleide was de "crème de la crème" 
 
We willen je dan ook hartelijk danken voor de uitstekende reisvoorbereidingen. We zullen alvast publiciteit maken voor jullie organisatie. 
 
Nog heel veel succes toegewenst met jullie reisorganisatie. 
 
Vriendelijke groeten
Donald en Katrien (september 2022)

--------------------------------------------------------------------

Hoi Emile,

We hebben erg genoten van onze vakantie in Sumatra! Echt geweldig! De driver Jaya was heel behulpzaam en geduldig. We hebben samen met plezier gereisd. Hij heeft ons ook veel verteld over het eiland Sumatra. Het liefst wil ik nog een keer terugkomen maar dan andere plaatsen verkennen. Emile, nogmaals heel bedankt voor de regelingen! We kijken met plezier terug! 
Voor mij de tweede keer een geweldige reis gehad. Eerst was het Flores samen met mijn vader en nu Sumatra. 
Ga zo door!! 
 
Groet Sandra (juli/augustus 2022)

----------------------------------------------------------------------

Hallo Emile, 

we zijn inderdaad weer thuis, na een hele geslaagde reis, waarin alles prima geregeld was en verlopen is. De hotels waren allemaal prima, de transfers vlot en op tijd, de chauffeurs geweldig! We hebben het op Sumatra met Agus erg gezellig gehad. Hij heeft ons van alles laten zien en was overal van op de hoogte, echt super! Door het omboeken van de vlucht waren we een dag eerder in Medan, we zijn die middag bij Agus thuis geweest, zijn vrouw heeft pisang goreng voor ons gemaakt en we hebben ook met zijn kinderen kunnen praten, we blijven in ieder geval in contact.

Ook Joko op Java was erg attent en overal ter plekke om te helpen, echt fijn! We hebben trouwens voor iedere chauffeur bewondering....ik ben blij dat we zelf niet moesten rijden! Het extra bed was overal aanwezig en het was ook echt geen enkel probleem! Onze drie vinden het erg gezellig als ze bij elkaar kunnen liggen en het extra bed was overal echt goed, dat kan ik iedereen aanbevelen!

We hebben echt een prachtige reis gehad en waren zeer tevreden over de organisatie! Hartstikke bedankt!!

Nogmaals bedankt voor alles! 

Hartelijke groeten, Marianne en familie / juli/augustus 2022

------------------------------------------------------------------------

Hoi Emile, 

Wij zijn weer veilig thuis gekomen en we zijn heel blij geweest met de reis en hoe het is georganiseerd. We willen je daarvoor bedanken! Echt een reis om nooit te vergeten.  

Onze plan is om hopelijk weer over 5 jaar naar Indonesië te gaan en dan weer via jullie. 

Nogmaals enorm bedankt voor de mooie herinneringen die we hebben mogen maken. 

P.S. Temy is zeer zeker aan te raden als chauffeur in Bandung. Echt een topper! 

Met vriendelijke groet, 

Jeannie en familie, juli/augustus 2022

------------------------------------------------------------------------

Dag Emile,
 
Dankzij jouw perfecte organisatie heb ik een prachtige reis gemaakt, ik heb zo genoten! Alles was perfect geregeld, chauffeurs reden goed en waren stipt op tijd. De treinreizen waren een groot genoegen, zo fijn dat alle tickets gereserveerd waren. 
Ik vond je persoonlijke suggesties om dingen te doen geweldig, ik heb ook zo ongeveer alles gedaan. Door jouw organisatie werd precies aan mijn hartewens voldaan: ik kon alleen reizen, maar hoefde me nooit zorgen te maken- of veel tijd te verspillen met dingen uitzoeken. Ik kon Irriyanto bv even niet meer vinden bij Borobudur, één appje naar jullie kantoor in Yogya en daar was hij. Door deze manier van reizen heb ik zo veel met Indonesische mensen gesproken, ik heb erg veel meer geleerd over het Indonesië van nu en vroeger. 
Ik denk dat er een groot potentieel voor Indotracks is, zulke privé reizen kosten elders een fortuin en zijn nooit zomop maat gemaakt als bij jullie. Waar ik kan draag ik graag bij aan jullie succes!
 
Liesbeth, januari 2020

----------------------------------------------------------------

Beste Emile,

We.vonden de Flores.tour geweldig! Mooie natuur, vriendelijke mensen. Veel te zien. Komodovaranen, hiking tussen de dorpjes, Kelimutu, eandelijk door de.rijstevelden. Geweldig!! De driver Nimus was ook.behulpzaam en vriendelijk. Evenals de locals gids.  Een minpuntje was het verblijf in Moni. Ik vond de eigenaresse nogal opdringerig. Ze wilde dat ik de doeken bij haar koop. Dat heb ik niet gedaan en toen was ze ineens niet zo vriendelijk. Dat was de enige. Ik kom zelf zeker terug en zal bij jou kijken welke tours er zijn. Nogmaals bedankt voor de goede zorg en mooie vakantietrip! Zelfs de laatste moment de wijziging van het verblijf.
 
Groet Sandra Eimers / augustus 2019

---------------------------------------------------------------

Wat hebben we ontzettend genoten van onze vakantie naar Indonesië!! Alles was supergoed geregeld. Bij elke tussenstop stond er weer een chauffeur klaar om ons ergens heen te brengen. Dit was zo goed op elkaar ingespeeld. Het enige puntje was dat toen we bij Freddie’s weggingen, ineens 2 chauffeurs hadden die ons weg zouden brengen naar het vliegveld. Bovendien zag ik op de rekening dat we ook betaald hadden voor vervoer van en naar boot en Freddie’s. Dat klopt volgens mij niet.

Als andere mensen mij vragen hoe de vakantie was, dan antwoord ik dat ik dit niet kan uitleggen. Zo’n vakantie moet je zelf ervaren; voelen, horen, proeven, ruiken, horen. Het is zo mooi geweest! Dit kan ik in woorden niet uitdrukken.Normaal gesproken ben ik iemand die steevast mijn mobiel/camera vergeet, maar tijdens deze vakantie bleef ik maar foto’s schieten. Ik voelde me net een klein kind; ik heb me bijna constant verwonderd over de dingen die ik om ons heen zag. Ik was uiteraard niet de enige. Iedereen had dit. De momenten dat wij echt midden tussen de Indonesiërs waren, vonden wij het mooist; zoveel mogelijk tussen de bevolking en niet te veel tussen de toeristen. Wij vonden Samosir eiland dan ook minder prettig. Dit was voor ons over het algemeen te toeristisch. Wat we daar wel heel leuk hebben gevonden is dat we een school van binnen hebben kunnen bekijken. Verder had deze uitstap voor ons niet gehoeven. De chauffeurs waren geweldig! Mede door hen hebben we veel van de cultuur van Indonesië leren kennen.

Wat hebben we allemaal gezien; orang-oetans, apen, varanen, olifanten, vlinders, insecten, vissen en koraal in allerlei verschillende kleuren, schelpen, krabben, dolfijnen, watervallen, kippen, kinderen, schooltje, moskeeën, kerken (van allerlei verschillende geloven), mensen van verschillende achtergronden en geloven, (heel veel) afval, allerlei soorten vervoer; becak, auto, os, brommer, scooter, fiets, vrachtwagens (dat in elk vervoersmiddel zoveel mogelijk mensen vervoerd worden vonden wij ok geweldig om te zien), etc. Wat hebben we allemaal gedaan: tuben (2keer), olifanten wassen, snorkelen, duiken, rondrit in becak, op rijstveld geweest, in rijstfabriekje geweest, goeloe djawa fabriekje bezocht, tofoe fabriekje bezocht, gezwommen, op het strand zingen met Indonesische bevolking (Three little birds), warm waterbron gevoeld, vulkaan onder water bekeken tijdens het snorkelen, etc. Maar nogmaals: ik kan opschrijven wat we allemaal gedaan hebben, maar ik kan niet in woorden uitdrukken doe prachtig dit allemaal was.

Alles met elkaar is dit een vakantie die we nooit zullen vergeten, mede door de honderden foto’s die we genomen hebbenJ. In ieder geval hopen we dat we dan wederom gebruik kunnen maken van jullie kleinschalige reisbureau of een ander soortgelijk reisbureau. Ik heb jullie reisbureau al bij vele mensen aangeprezen. Wij zijn superblij met hoe jullie onze reis georganiseerd hebben. Jullie hebben de reis zoveel mogelijk op onze wensen afgestemd en ik vind dat dit over het algemeen goed gelukt is.

Groeten Ester de Jonge / april 2019

--------------------------------
Hallo Emile,
Ja, ik ben nu al een maand terug en kijk met heel veel plezier terug op onze reis in Oost Indonesië. Het was een onvergetelijke reis, zeker ook door jullie goed zorgen. Het klopte bijna overal. We vonden net wat te weinig tijd in Oost Sumba, maar voor de rest prima kwa indeling. Zeker het reizen over Sumba van West naar Oost en niet andersom was erg goed. Nogmaals veel dank, Vriendelijke groet
Hanneke / okt 2018
--------------------------------
Beste Emile,
Allereerst wil ik je bedanken voor een prima georganiseerde tocht. We hebben genoten en veel gezien en meegemaakt. Het is altijd weer interessant te zien dat je voorstelling van een reis toch weer heel anders is dan je denkt of opmaakt van plaatjes en beschrijvingen. Het is inderdaad waar dat Flores een heel ander tempo en drukte heeft dan Bali of Java. Het snorkelen was fantastisch. Wat een kleuren!! ook goed te zien dat het koraal nog niet verwoest is. Wat ons heel erg begon tegen te staan is de vervuiling, al het plastic and vuilnishopen op de mooiste plekjes. Wat moet er gebeuren om dat te veranderen in Indonesië??? Mensen gooien alles maar gewoon uit hun auto/bus raampjes. Wij begonnen ons daar steeds meer aan te ergeren. 
Al met al was het weer een vakantie om met veel plezier op terug te kijken. Het was allemaal prima verzorgd en toen onze chauffeur de eerste dag niet bij ons kon zijn werd dat prima opgelost door het reisbureau ter plekke. 
Wederom onze dank voor dit alles Emile en ik beveel jouw organisatie altijd aan anderen aan. De beste manier om te reizen in Indonesië of je moet het met locale mensen kunnen doen (zoals ik tijdens mijn mentor bezoeken). Ik hoop dat deze feedback je helpt om dingen nog vlekkelozer te doen verlopen.
Hartelijke groeten,
Ton en Edith / sept 2018
 
--------------------------------- 
Hoi Emile,

We hebben beiden een ontzettend mooie reis gehad op Sumatra. Zeer divers, alles was goed geregeld (goede, zeer vriendelijke chauffeur, hotels waren goed, iedereen was goed geïnformeerd over de reis). Tijdens de jungletrack zijn we Mina en Jackie tegengekomen samen met hun kleintjes. We hebben uiteindelijk gekozen voor een 1daagse jungletrack i.p.v. een 3 uur durende jungletrack en daar waren we zeer tevreden over.

Ik zou nog wel graag mijn gevoel uit willen drukken over het wassen van de olifanten in Tangkahan. Ik ben zeer geschrokken over het feit hoe de verzorgers van de olifanten omgingen met de olifanten. Het bleek uit geen enkel onderdeel van het olifanten wassen dat deze lol hadden in dit evenement. De manier waarop de verzorgers de olifanten behandelden was niet oke.....Het ging totaal niet om het plezier hebben met de olifanten. Het enige moment waarop de olifanten gelukkiger leken, was het moment dat de dieren te eten kregen. Ik vond het totaal niet diervriendelijk hoe de verzorgers met de olifanten omgingen. Wij hebben de olifanten dus ook niet gewassen en zijn vroegtijdig vertrokken. 

Ik hoop dat hier iets mee gedaan wordt. Ik begrijp dat de lokale mensen hun geld hiermee verdienen, maar op deze manier is het voor dierenliefhebbers geen evenement om van te genieten. Dit valt voor mij in de categorie “olifanten rijden”.

Michelle, maart 2018

Opmerking van Indotracks: mede op basis van deze reactie heeft Indotracks besloten om activiteiten met olifanten in Tangkahan niet meer de promoten. Tangkahan blijft een mooie plek om jungle treks te maken en om bijvorbeeld te tuben en hiermee ondersteun je de lokale economie, maar activiteiten met olifanten zullen wij niet meer aanraden.

------------------------------
Dag Emile, 

We zijn vorige week zondagochtend teruggekomen. Maandag moest ik gelijk weer werken dus echt veel tijd om alles te laten bezinken en bij te komen was er helaas niet... 

We vonden de reis zeer geslaagd. De organisatie was erg goed. Het draaiboek is heel volledig en de lokale agenten reageren direct als je ze een whatsapp bericht stuurt. Iedereen is erg behulpzaam en erg servicegericht. 

De verschillende chauffeurs die we hadden deden ieder hun best om ons veilig door het verkeer te loodsen en waren daarnaast ook heel fanatiek om ons alle interessante en mooie plekjes te laten zien. 

In het algemeen allemaal hele aardige, vriendelijke en bijzondere mensen ontmoet. 

Bijna alle overnachtingen waren prima. Op sommige plaatsen hadden we nog wel iets langer willen doorbrengen. Een maand is toch eigenlijk maar erg kort ;-) 
 
Adriënne / aug 2018
------------------------
 
Hoi Emile
 
Wij hebben erg genoten van de prachtige reis door Indonesie.
Het draaiboek klopte altijd en de chauffeurs waren bijna altijd op de juiste tijd.
We hebben enorm genoten van de gastvrijheid van de lokale mensen.
We zijn altijd vriendelijk bejegend.
We zijn wel geschrokken van de bergen afval.
We hebben trouwens in geen enkele auto een watertankje gehad. kregen altijd plastic flesjes die we soms konden bijvullen in de Hotels. 
Maar het land is zo rijk aan natuur. alles groeit daar.
Het is zeker voor herhaling vatbaar.
Bedankt voor deze mooie reis en dat rijsttafeltje in rhuma dharma houden we dan nog wel van je te goed.
Dat vonden we trouwens echt het paradijs op aarde.
 
hopelijk kunnen we in de toekomst nog eens een reisje bij jullie boeken.
 
gr Hanny Nooijens / juli 2018
 
-----------------------------------
 
Beste Emile 
 
Zijn gisteren weer goed en wel aangekomen op Schiphol.
Een fantastische reis gehad en complimenten voor de goede organisatie in 
Samenwerking met Antar Ada. Goede chauffeurs en perfect geregeld.
Bedankt voor de goede service.
 
Hartelijke groet van Theo en Magda Hendriks / Sumatra, Java, Bali mei-juni 2018

--------------------------------------------

Beste Emile,

De 3 weken durende reis door Java was indrukwekkend en achteraf gezien enerverend. Wij hebben op Java veel van het koloniaal erfgoed gezien. De reis was goed georganiseerd. Wij zijn vervolgens op eigen gelegenheid naar de Molukken en Bali geweest. De drivers op Java kenden goed de weg, waren flexibel en behulpzaam en omdat ik de taal spreek hadden wij veel en intensief contact met hen. De hotels waren uitstekend. Alleen het Royal Heritage hotel in Solo beviel ons minder. Het contact met het kantoor Antar in Jogyakarta verliep uitstekend. Waar nodig werd het programma aangepast. Bijvoorbeeld in Bandung toen wij op de 1e dag ziek waren. In Solo hadden wij de wens om naar ambachtelijke fabriekjes te gaan zoals het maken van kroepoek, tahu, tempé, kretek en gongs. De driver zorgde voor een gids die ons naar deze ambachtelijke werkplaatsen wist te leiden. Wat ons bij bleef was de gids in Jakarta, die ontzettend veel wist over het koloniaal erfgoed. Wandelingen uit de door jou geschreven boek/gids hadden wij intensief gebruikt.

De reis door Java was indrukwekkend, enerverend en goed georganiseerd. De reis voldeed aan onze verwachtingen. Compliment Indotracks!

Met hartelijke groet,

Corinne & David, oktober 2017

--------------------------------------------------------------

Hallo Emile,

We hebben een geweldige vakantie gehad. Alles was goed georganiseerd, we hebben de hele vakantie kunnen vertrouwen op jouw "reisgids". Dit gaf ons een onbezorgde vakantie. Wat ons tegen viel was het reizen. Niet zozeer de afstand maar wel de benodigde tijd van reisduur. Dit hebben wij van te voren niet goed ingeschat. Ook de drukte in de steden hebben we aan moeten wennen. In Bogor en Bandung kwam het verkeer figuurlijk op ons af, de uitlaatgassen en het toeteren van de auto's. Misschien kun je deze punten meer benadrukken bij andere mensen. Eenmaal met de trein door de velden en bergen kwam de rust. Bij Ruhma Dharma bij Borobudur zijn we goed ontvangen. We werden op onze wenken bediend. Fijn personeel en een goede gids die ons de omgeving heeft laten zien. Na 2 dagen ging onze reis verder. Sugi, de chauffeur was een fijn persoon die ons veel heeft laten zien en vertelt over Java. De sfeer in de auto was goed. Leuke gesprekken met humor maar ook wederzijds respect voor cultuur en achtergrond. Emiel, dankzij jou hebben wij een geweldige rondreis gehad. 

Dank je wel.

Groeten Wim en Lidy, oktober 2017

-------------------------------------------------------------------

Beste Emile,

Bij deze een verslag (met excuus voor de lengte) waarbij ik jou allereerst ontzettend wil bedanken voor de perfecte organisatie. Het was echt fantastisch. Dat was vooral te danken aan de inzet van Joko, voor mij de ideale chauffeur en reispartner, die heel erg goed voor me heeft gezorgd tijdens het traject op West-Java. De hotels die je voor me had geregeld waren perfect. Ik heb vooral genoten van het Happy Valley Guesthouse waar ik, als enige gast, erg in de watten werd gelegd door het vriendelijke personeel. Maar het toppunt was het Savoy Homan in Bandung! Wat een prachtig hotel. Het hotel in Purwakarta dat ik zelf aan je had voorgesteld, was ook mooi maar tamelijk ver van de stad (niet zo'n probleem overigens) en behoorlijk over-the-top. Het had ook in de USA kunnen liggen. Dat was achteraf gezien niet zo mijn ding, al kon ik er wel mee genieten van een Javaanse bruiloft die er toevallig plaats vond. 

Met de twee stadsgidsen (Hendra in Jakarta en Yosa in Bandung) was ik erg blij. De laatste nachten in Yogyakarta en op Bali waren een fijn en relaxt toetje na een heel interessant stuk slow-travel tussen Jakarta en Bandung. Mocht ik in de toekomst nog een keer naar Indonesië gaan (wat er zeker in zit), dan zal ik zeker weer contact met je opnemen.

Nogmaals ontzettend bedankt,

Marjorie van Dooren, augustus 2017

--------------------------------------------------------------------------------------

Hi Emile,

Wij zijn inmiddels thuis en kunnen terugkijken op een fantastische reis. Bali vonden we leuk maar ook druk/toeristisch. Wat het stuk Gili Air/Lombok betreft: contacten die we hebben gehad met Khiri Travel waren prettig, Gili Air vonden wij leuk, overtocht vanuit Gili naar Lombok was super; boot kwam voor onze verblijfplaats op het strand en we waren binnen een halfuur over, rit langs de kustlijn naar Senggigi was prachtig, Sudamala Resort vonden we heerlijk,fietstocht: m.n. de eerste dag vonden we erg leuk, Mountain Resort vonden we iets minder maar ik kan me voorstellen dat dit het beste is wat hier te vinden is; in het hotel in Mataram was een conferentie van moslims waardoor wij ons opgelaten voelden, wij hebben ons denk ik onvoldoende gerealiseerd hoe aanwezig de islam is in Lombok; er worden veel moskeeën gebouwd waardoor we m.n. de 2edag het gevoel hadden van moskee naar moskee te fietsen; Novotel in Kuta is prachtig opgezet en ligt heerlijk rustig, maar prijs/kwaliteit verhouding vinden wij niet in verhouding, we zijn 2x naar Selong geweest op scooters waar we hebben gesurfd, een aanrader om een paar dagen te zitten als je wilt surfen.In het algemeen wel een interessante ervaring dus.

Fam. Els van Zijl, Bali-Lombok, juli/augustus 2017
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
Beste Emile
 
We zijn weer thuis en laten langzaam de jetlag achter ons. De reis heeft in alle opzichten aan onze wensen voldaan, afgezien van het joglo incident. Maar de oplossing was prima. Jullie hebben snel en adequaat gereageerd. De chauffeur Danny heeft ons goed door het verkeer geleid, maar hij heeft te weinig kennis van het engels om enigszins te kunnen overleggen. Dit integenstelling tot de chauffeur op Sumatra, was meer dan een chauffeur Yudi, een pracht kerel. Ook de gids Juan die ons begeleide op de Sibajak was een Schot in de roos. We zullen nog lang na genieten van onze reis. Uiteraard kunnen we jullie aanraden als vrienden of kennissen naar de Oost willen.
 
Hartelijk dank voor alle goede zorgen,
Veel succes met jullie organisatie.
 
Fam. Ed Sanders, augustus 2017

------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Emile,

De reis naar Komodo is erg goed verlopen. We hebben een 10tal komodo's gezien en verder nog enkele buffels, daarnaast hebben we ook heel mooi kunnen snorkelen en hebben we 's avonds de vleerhonden kunnen zien. De gids + crew op de boot waren erg goed! We hebben er erg van genoten!

Bedankt!

Magalie, Komodo, juli 2017

--------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Emile,

Wij zijn gisteren terug gekomen en hebben echt een fantastische reis achter de rug. Veel dank voor al jouw hulp! Je hebt de reis echt een extra dimensie gegeven, met name ook door het organiseren van het bezoek aan de suikerfabriek. We zijn daar als eregasten ontvangen en hebben uiteindelijk ook in de fabriek een rondleiding gekregen. Dat was voor mij een zeer bijzondere ervaring.....

Malang vonden wij heel erg leuk, vooral ook het hotel, zoals jij al had gezegd. Dat raad ik iedereen aan. We zijn echte Tugu fans geworden. In Jakarta hadden we al bij het Kunstkring Paleis gegeten en de kaart van het restaurant is in die hotels redelijk vergelijkbaar. Op Bali hebben we ook een keer in het Tugu Hotel gegeten.. dat was honderd meter van ons hotel (The Slow) af. Helemaal geweldig! In Malang hebben we een fietsrondrit gedaan door de stad. Dat was ook super.

Bij de Bromo vond ik het ook heel mooi. Het hotel was veel minder dan andere hotels die we geboekt hadden, maar de ervaring bij de Bromo vond ik zeer indrukwekkend. In Surabaya hebben we eerlijk gezegd niet zo heel erg veel meer gedaan. Het hotel vonden wij ook hier weer fantastisch. We waren overigens ook zeer te spreken over het hotel in Yogyakarta (YVI). Daar hebben we ook echt van genoten.

Kortom: het was geweldig en jouw inbreng was ook heel goed en bijzonder. Ik ben nog niet eerder zo blij geweest met een reisorganisatie, terwijl wij toch al heel wat reizen gemaakt hebben, dus steek die maar in je zak. Met name het feit dat het jou gelukt is om ons op het terrein van de suikerfabriek in Kediri te krijgen heeft de reis een extra glans gegeven.

Nogmaals heel veel dank!!

Vriendelijke groet,

Jacco van de Meent, Java, februari 2017

--------------------------------------------------------------------------------------
Beste Nettert,

We hebben een fantastische reis gehad, onze eerste kennismaking met Indonesië.

De trip op Kalimantan was voor ons wel het hoogtepunt. Uitstekende boot op de Makaham met een voortreffelijke kokkie, die driemaal daags haar toverkunsten vertoonde, super eten!

Ook onze gids was echt meer dan uitstekend, had alles tot in de puntjes voorbereid. Wat een aardige man! Bezoek aan de Dayaks was geweldig, vooral de tocht er heen per kano. Prachtige neusapen gezien, zelfs zwemmend over de rivier, top! Dit stuk van de reis krijgt een dikke tien.

De binnenlandse vluchten van Denpasar – Balikpapan en Balikpapan-Surabaya waren uitstekend geregeld.

Verder was ook de reis op Java voor ons geweldig, locaties waren prima, waarbij wij als hoogtepunten hebben ervaren de Bromo, de stad Malang, kookcursus in Yogya, Malabar, Bandung, maar ook het bezoek aan de kampong in Pandangaran. Bezoek aan de Burubudur en de naastgelegen tempel Prambanan was ook schitterend.

Gidsen, chauffeurs en de auto’s waren prima. En het reizen per trein is echt een aanrader.

Het was een hele reis, maar omdat alles perfect was geregeld,  vloog de tijd om.

Nu de rest van Indonesië nog.

We komen zeker nog eens bij je terug.

 

Arend Piebes

2016  Kalimantan en Java

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aangezien wij eerder op Bali alleen maar Sanur bezocht hebben wilden wij graag dit jaar meer van Bali zien. Daarnaast wilden we graag Lombok en een van de Gili's bezoeken. En.... indien mogelijk wilden we graag een gedeelte van onze vakantie fietsend doorbrengen. Met deze wensen zijn we op zoek gegaan. Na enig speurwerk op het internet kwamen bij toeval terecht bij Indotracks. We legden ons wensenlijstje voor aan Emile Leushuis, van Indotracks. Spoedig kregen een prachtig voorstel. Individuele rondreis op Bali , waarbij Ubud, Munduk, Lovina,en Padangbai werden bezocht. Daarnaast een fietstocht rond Ubud. Na het bezoek aan Bali per fastboat overgestoken naar Gili  Air om een paar dagen  te relaxen op dit bounty eiland. Daarna de oversteek gemaakt naar Lombok. Onze fietstour op Lombok startte in Senggigi. Vanhier uit werden we begeleid door onze fietsgids Puti, en onze chauffeur , die eveneens Puti heet. Onze fietstocht ging van Senggigi naar Tetebatu , Mataram en Sekotong. Tijdens onze fietstocht werden we uitvoerig geïnformeerd door onze gids. Vanuit Sekotong zijn we per auto teruggekeerd naar Senggigi voor de laatste relax dagen. Resumerend een zeer afwisselende vakantie in een prachtig land , prachtige locaties .Prima verzorgd door Indotracks. 
Absoluut een aanrader. 
T. en M. Troost, Bali-Lombok september 2016
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Nikki Wit hielt dit blog bij van haar reis naar Sulawesi in juni 2016.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Beste Emile,
 
Ik heb 2 geweldige dagen gehad in in Jakarta en Bogor. De gids Hendra en de chauffeur waren prima in de omgang. Vooral de gids wist erg veel. Indrukwekkend vond ik de oude stadskern met stadhuis, gerechtsgebouw en 
het gebouw van de voormalige Javaasche Bank, alwaar de gids toegang wist te krijgen in het nog gebruikte hoofdgebouw alwaar ik een beeld aantrof in de hal/vide van het gebouw waar mijn vader mij over verteld heeft.
De stad zelf is indrukwekkend in meerdere opzichten, de verkeerschaos is met geen andere stad in het oosten te vergelijken, Cairo komt in de buurt. De uitgestrektheid lijkt meer op Bangkok dan op een voormalige koloniale
hoofdstad en het verschil tussen arm en rijk is wel heel schrijnend. Wat mij verbaasde is dat veel oude , dwz gebouwen die in de nederlandse tijd gebouwd en gebruikt werden , nog steeds in gebruik zijn, maar onderhoud en 
zorg voor de gebouwen en woningen laat ernstig te wensen over. Mijn gids vertelde mij dat dat zeker ook te maken heeft met de toegenomen belastingdruk op onroerend goed in met name de duurdere wijken in Jakarta ( vooral dus deoude europese wijken, die klaarblijkelijk erg gewild zijn bij de bovenlaag van de indonesische bevolking.
Ik zal zeker nog een keer terug gaan en dan wat meer tijd nemen en wat gerichter gaan zoeken. Jullie keuze van gids en chauffeur was eerste klas . Mijn complimenten daarvoor.
Hoop in de toekomst nogmaals van jullie diensten gebruik te mogen maken.
 
Mert vriendelijke groet,
 
Wim Carels
Jakarta-Bogor, juni 2016
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Geweldige reis gehad, door Indotracks !! Eerst een stuk door Java en daarna hebben ze nog ad hoc voor mij en mijn dochter een supergeweldig rondreis door Sulawesi geregeld!!!! Geweldige chauffeurs, leuke mensen. Persoonlijk contact , een echte aanrader!
Terima Kasih Indotracks!
 
Patricia Wit - Java en Sulawesi mei/juni 2016
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Hoi Nettert
Het was een goede reis
Het weer op noord Sulawesi was  de eerste dagen niet best, waardoor het hotel in de mist lag.
Het transport was goed verzorgd. De hotels waren eenvoudig maar goed. De wandelingen waren goed en de gidsen waren deskundig. De chauffeurs waren behulpzaam en keurig op tijd en reden netjes
Het resort op bunaken was echt top
Aan de rustige kant van het eiland, gezellig elke dag samen eten en mooi snorkel gebied
De kamers hadden een prima uitzicht. 
Voor mij een aanrader voor anderen.
Al met al een goed gedeelte, waar we wel de gedachte hebben gehad, dat het niet goedkoop was om voor deze paar dagen 1250 euro te moeten betalen.
Voordeel was dat het goed georganiseerd was en je prima informatie klaar had voor ons
Daarna de zonsverduistering, oa samen met Adriaan op Makian island. Volgens ons waren daar na de VOC niet meer zoveel blanken tegelijk geweest.
Een prima zonsverduistering
Daarna naar Bali, ook mooi
Vrienden wan ons kenden een chauffeur die veel wist
De nacht in de bergen was inderdaad een mooie plek. Een tip om te beschrijven is misschien de opmerking om niet in het hotel te eten, maar dat je beter een paar honderd meter richting dorp kunt lopen.
Kortom een geslaagde vakantie, waarvoor onze dank
Met vr Gr
Hankees smit
febr/mrt 2016


Dag Emile, 
 
De reis was fantastische!!! Ik heb het erg naar mijn zin gehad en het was zeker de moeite en het geld waard. Het is een iets langer verslag geworden dan een korte evaluatie maar ik deel graag alle ervaringen! 
 
Gili Air mis ik het meest! wat was dat een leuk eiland zeg! Ik heb me prima vermaakt de 3 dagen dat ik er zat. Snorkelen, fietsen, kookcursus, een beetje zwemmen, 's avonds lekker eten bij een restaurantje langs de kust en daarna genieten van de zonsondergang onder het genot van een cocktail. Safari's beach bar is dan ook echt een aanrader!! hier hebben ze elke avond live muziek wat erg gezellig is. De mensen op het eiland zijn ook super aardig en ik heb me prima vermaakt met de locals! Ik heb hier een man Dean ontmoet die hoofd van de community is, iedereen op het eiland kent hem dan ook! Hij heeft voor ons tickets gehaald voor het snorkelen en ons zelfs uitgenodigd op de bruiloft van zijn achternichtje! 
 
Uitgebreid verslag:
Van Bali gingen we met de fastboot naar Gili Air. We werden afgezet door het busje bij de haven. Hier lagen de reserveringen voor de boot van ons al klaar en hadden ze alleen een handtekening nodig. Je krijgt hierna een bewijs voor jezelf en een bewijs dat je nodig hebt voor de terugreis. De fastboot is een prima boot en erg leuk om bovenop de boot te gaan zitten! 
 
Het huren van een fiets op Gili Air is wel leuk en handig om te doen, maar je moet niet denken dat je er het hele eiland mee rond kunt. Hier zijn de paden toch echt wat te zanderig voor. Wel ben ik samen met Claartje binnendoor gefietst en dat is prima te doen, je fietst dan over smalle paadjes in het gras of over betonnen wegen waarna je op de weg langs de kust uitkomt. De fiets kan je voor meerdere dagen huren. 
 
Het snorkelen is ook zeker een aanrader! kosten> 100.000 Rupia. van te voren pas je even je flippers en krijg je een bril met snorkel. Hierna ga je de boot op en neemt de gids je mee het water in. De gids zorgt ervoor dat iedereen op de boot een schilpad ziet! Je vaart met de boot langs Gili Meno, waar je ook luncht. De lunch is op eigen kosten maar zeker niet duur. Hierna ga je weer terug richting Gili Air en stop je nog 1 keer om te snorkelen. In totaal zijn we zo'n  4 keer in het water geweest om te snorkelen en hebben we vissen gevoerd, nemo's gezien en wel 3 schilpadden! 
 
Villa Karang is trouwens een prima hotel om te overnachten. De kamer van mij, Claartje en Tesse was klaar bij aankomst. Alleen het derde bed moest er nog bij gezet worden maar dat vonden wij geen probleem. De kamer van Laurien en Roxanna was nog niet klaar, deze zou om 12 uur klaar zijn maar uiteindelijk pas rond 3 uur dacht ik. De airco kan lekker koud waardoor het soms Siberië wel lijkt. Bij het zwembad liggen handdoeken van het hotel wat ideaal is. je kunt bij de receptie kleding af geven om te laten wassen en het ontbijt is ook prima met uitzicht op de zee. 
 
Je kan vanuit Air naar Trawangan met een boot die om 9 uur vertrekt en teruggaat om 4 uur vanuit Trawangan. Trawangan is meer het party eiland, ik hou zelf ook wel van een feestje maar vond het op Gili Air ook zeer gezellig. Het is een erg relaxte sfeer, iedereen is aardig, ze willen je er allemaal bij hebben en delen graag hun levensverhalen. 
 
Hierna zijn we terug gegaan met de fastboot richting Seminyak. Het liefst zou ik nog veeel langer blijven op de Gili! 
 
Grandmashotels is een prima hotel, De kamer is kleiner dan we verwacht hadden maar niks om over te klagen. Airco deed weer zijn werk en het was schoon. Ontbijt was ook anders dan anders. Hier kon je elke dag kiezen uit 3 verschillende menu's wat geserveerd werd. Het zwembad is een klein rondje maar prima om in af te koelen. Het strand is 5 min. lopen en je bent binnen 2 minuten bij de souvenirwinkels. Je kan vanuit het hotel een taxi of een taxi scooter pakken naar Legian street waar het uitgaansleven is. Let hier wel op je tas want er word hier meer gestolen dan je denkt! In Seminyak zelf kun je naar de Gaybars wat een erg leuke ervaring is. 
 
Al met al een fantastische reis waarin we ons zeker vermaakt hebben! Ik wil dan ook zeker een keer terug gaan. Het enige waar wij aan gedacht hebben is om misschien Gili Air en Seminyak om te draaien. Gili air was namelijk zo rustig n relaxt wat het echte vakantiegevoel geeft. Seminyak is weer een echte stad met drukte en door het vele uitgaan kom je niet helemaal tot rust. 
 
Bedankt voor de organisatie! 
 
Louise Bettonviel
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beste Emile

Ondanks een wat trage start, hebben we met zijn 5-en een hele leuke dag gehad vol met koffie, thee, pannenkoeken, uitsmijters, mooie uitzichten, rijstvelden, een spannende fietstocht en een heerlijke lunch. We zullen dit thuis zeker aanbevelen aan anderen met name vanwege de behulpzame en vriendelijke medewerkers.

Dank voor de snelle reactie vanmorgen en de leuke dag.

Vriendelijke groeten,

Monique

april 2016 - fietstour Ubud, Bali

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoi Emile en Nettert,

We hebben zeker een geslaagde reis gehad! We hebben het erg naar onze zin gehad. De hotels waren prima en we hebben onszelf zeer vermaakt. De service vanuit jullie was ook heel erg goed, heel erg bedankt dat jullie dit zo voor ons hebben geregeld. Alles was goed, de fastboat en de transfer. Er was alleen 1 probleempje in het 2e hotel in Seminyak, er was aan hun doorgegeven dat we de 27e al weg gingen in plaats van de 28e. Maar dat was ook al snel opgelost.

Nogmaals heel erg bedankt dat jullie dit zo voor ons hebben kunnen regelen.

Met vriendelijke groet,

Bali-Gili maart 2016

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Emile en Nettert,
 
De gehele reis was een bijzondere ervaring!
Ik vond het erg fijn dat de laatste week volledig geregeld was.
Het enige minpuntje was Gili Air. Dat viel eigenlijk een beetje tegen.
De stranden waren niet erg mooi en de bereikbaarheid was lastig. Ondanks dat we fietsen hadden gehuurd viel er niet erg veel te beleven. Ik ben samen met een medestudent naar Trawangan geweest en dit was toch meer geschikt voor ons. Een heel fijn strand waar je kon snorkelen of relaxen. In de avond kon je uitgaan of als je het niet te laat wilde maken bij een barretje zitten. Ook waren er op Trawangan grotere supermarkten en winkels.
Ik had me duikbrevet in Egypte al gehaald en heb 1 duik gedaan vanaf Gili bij Oceans 5. Dit was echt super!
De kamer die we op Bali hadden was niet wat we verwacht hadden. Alle hotels waren super maar dit leek net een gevangenis. We hadden geen balkon of raam. Dat was erg jammer omdat we van anderen (die alles zelf hadden geregeld) hoorde dat zij voor heel goedkoop een mooi hotel hadden.
Vooralsnog was het een geweldige reis en wil jullie hartelijk danken.
 
Met vriendelijke groet,
Shirley van de Kamp
 
Bali-Gili maart 2016
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Hallo Nettert,

Na nog een korte vakantie rondom Madrid hier een korte evaluatie van Indonesië:

Een zeer geslaagde vakantie!!! met een super ondersteuning van jou. Heel fijn om te vernemen dat jij of het kantoor direct bereikbaar waren.

Hotels waren goed en chauffeurs stonden meestal op tijd klaar.Een bijzonder veelzijdig land, met een hele vriendelijke bevolking en natuurlijk een heerlijk klimaat.

Jokya: zeer goede accomodatie, centraal gelegen en mooi zwembad. Chauffeur heel professioneel.

Malang: goede accomodatie, voor kids beetje jammer dat er geen zwembad was (maar het was hier toch minder warm, dus voor ons geen probleem)
Treinreis heel mooi (en gezellig, veel toeristen...), wel redelijk koud in trein.
Chauffeur was erg aardig en heeft ons veel van de omgeving laten zien. We zijn bv bij hotsprings geweest na overleg met hem.

Bromo:  2 jeeps was aan de krappe kant voor gezelschap van 7 personen (en veel koffers....)
Chauffeurs waren later dan afgesproken bij het hotel. Dagtocht zelf vonden we ontzettend leuk.
Hotel natuurlijk sober, maar netjes,  wij hadden een douche die ongeveer uitkwam op toilet. Gelukkig hadden mijn ouders en kids iets grotere douche en daar hebben we kunnen douchen. (wij zaten beneden, zij boven ons)

Kalibaru, goed accomodatie. Voor kinderen heel fijn dat er Nederlands werd gesproken en er Donald Duckjes en spelletjes waren (kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen hoeft, maar voor ons heel prettig + eigenaresse is met mijn moeder naar ziekenhuis gegaan). Ook zeer goed eten voor een schappelijke prijs.
Chauffeurs hier waren bijzonder. We werden 1e dag een uur te laat opgehaald. 1e auto had geen goed airco. De auto daarna was super groot en hele goede airco, echt super (net nieuw volgens ons). Kwam een 2e chauffeur bij en 1e bleef om Engels met ons te spreken. Nou ja, beide spraken niet zo goed Engels, maar waren aardig. We hadden idee dat ene chauffeur ook op vakantie was. Reis op Bali duurde, denken wij, te lang. Ze wisten route niet heel goed en reden, door denk ik nieuwe auto, niet zo snel. Het was denk ik een echte " Javaanse"   belevenis deze 2 chauffeurs.
Kalibaru echt de moeite waard, hadden we wel langer willen verblijven. Wel heel spannend door de uitbarsting op dat moment van Mount Raung.

Gili Air, super mooi en transport heen en weer goed geregeld. Een nadeel was het transport via bootmaatschappij - Ekayaja (?). Op heenweg lastig om aan kaarten te komen, na jullie bemiddeling wel kaarten, maar in zon op kade moeten wachten (duwen, trekken etc) ,bagage wel op boot, maar mensen niet
Op terugreis, dus niet de boottocht gekregen op afgesproken tijdstip, gelukkig later wel. Bemanning was vrij agressief (obscene gebaren makend toen nog niemand op de boot mocht). Nou ja zal wel door hun positie komen, maar wij zouden er niet snel weer mee gaan varen.

Jakarta, goede en aardige chauffeur weer. Heel serieus, stond steeds erg vroeg voor ons klaar overal. Heeft ons naar goede plekken in Jakarta gebracht.


Voor ons een hele mooie vakantie om op terug te kijken. Door alle rustmomenten goed te doen voor kinderen. Fijn dat we 1e deel van Jakarta hebben gevlogen (en niet over land hebben afgelegd).

Mochten we weer naar Indonesie komen, dan gaan we zeker weer contact met je opnemen!

Hartelijke groeten, Wendy 
 
Java en Bali, juli 2015
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
Beste Nettert,
 
Onze reis door Sumatra was geweldig. Qua organisatie klopte alles helemaal, de hotels waren goed en het programma voldeed aan onze verwachtingen. De chauffeur (Adi) was uitstekend en reed rustig en verantwoord, in tegenstelling tot wat daar gebruikelijk is. Helaas was hij deze reis niet gelukkig. Het begon al met onze rit naar Bukit Lawang, die door toedoen van Malaysian gedeeltelijk in het donker plaatsvond. Het heeft die avond gestortregend, dus het was een helse tocht, maar alle lof voor de chauffeur, die ons veilig afleverde. Vervolgens bleek zijn huis in Medan ondergelopen vanwege de regen. Daarom ging hij op de dag dat wij bij het Tobameer waren, even per bus terug naar huis.
 
Wat de bosbranden betreft: alleen bij het Tobameer hebben wij hier enige hinder van gehad. Er was erg slecht zicht, zodat bijvoorbeeld een boottocht geen zin had. Verder hebben we er niet veel van gemerkt.
 
In ieder geval zijn wij heel tevreden over de reis, dus onze hartelijke dank!!
 
Met vriendelijke groet,
 
Wim en Erica Stout
 
Noord-Sumatra, september 2015
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

Hoi Net,

Het heeft even geduurd, maar hier toch een reactie.

Het is een vrij pittige reis geweest, met name het eerste gedeelte door Aceh.

Dat we door niet toeristisch gebied zouden reizen was wel bekend, maar dat het ook letterlijk zo "off the beaten track" zou zijn hadden we niet verwacht.
Op veel plekken was door bodemerosie en de aardverschuivingen die daarvan het gevolg waren af en toe geen weg meer over.

Desondanks veel mooie en indrukwekkende dingen gezien, zoals de jungletocht (inclusief orang oetangs) in Ketambe en de tour door Banda Aceh. Op Weh hebben we mooi kunnen snorkelen, evenals in Pemuteran in Bali. Helaas in die plaats aangereden van achteren door een motorfiets toen we na het avondeten naar het hotel liepen en daaraan heeft Joost een gekneusde enkel en Claudia een verdraaide knie overgehouden, waardoor beiden rust moesten houden en een snorkeltocht naar Menjangan jammer genoeg niet door kon gaan.

Wat betreft de organisatie van de reis, dat was allemaal goed geregeld. Chauffeurs waren op tijd aanwezig en in de hotels werden we verwacht.
Helaas kreeg onze vaste chauffeur te maken met een sterfgeval binnen de familie en moest terugkeren naar Medan, over zijn vervanger waren we niet zo heel tevreden (o.a. vanwege zijn nogal wilde rijstijl), maar daar kunnen jullie niet zoveel aan doen.

Persoonlijk vond Joost Takengon niet zoveel bijzonders.
We hadden het ook op prijs gesteld als de chauffeurs iets meer Engels hadden gesproken.

Ik hoop dat je met deze commentaren iets kunt.


groeten van Claudia en Joost

Noord-Sumatra en Bali, oktober 2015

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoi Emile,

 
Ja we hebben het Blue Fire gezien (Ijen vulkaan - red), maar we zijn niet de krater in gegaan dat vonden we te gevaarlijk. We hadden het ook erg koud, maar indrukwekkend was het zeker! We hebben ook een schildpad gezien bij Sukamade, dat was echt fantastisch. Alles, maar dan ook alles was perfect geregeld tijdens onze vakantie. We hebben dan ook geen één minpunt. Indotracks raden we dan ook zeer aan.
 
Groetjes Kirsten en Leon Dorsman / Java-Bali september 2015
 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evaluatie reis over Java 17-08 tot/met 04-09-2-15 via Indotracks

We zijn erg blij met en zeer tevreden over de reis en over Java. Nagenoeg alles

Laatste updates