TREIN

Train  Trein 2  train seat

Met de trein reizen door Indonesië is vooral heel goed mogelijk op het eiland Java. Op Sumatra liggen ook enkele treintrajecten, maar deze zijn minder geschikt om mee rond te reizen.

Het voordeel van reizen per trein is, dat je lange trajecten in relatief korte tijd kunt afleggen en dat het minder vermoeiend is dan reizen per auto. Daarnaast kun je enkele spectaculaire treinreizen maken op Java, met onderweg sommige van de mooiste vergezichten van het eiland. Stations en spoorbruggen stammen vaak nog uit de koloniale tijd, waardoor reizen per trein toegevoegde waarde heeft.

Op de themapagina TREINREIZEN staan individuele programma’s van treinreizen op Java. Indotracks kan ook losse treinkaartjes regelen voor de meeste treinreizen op Java, bijvoorbeeld om individuele programma’s op elkaar aan te laten sluiten. Treinkaartjes kunnen op z’n vroegst 3 maanden voor vertrek worden gekocht. Er is een keuze uit executive klasse (verstelbare vliegtuigstoelen en airconditioned) en business klasse (vaste banken, soms airconditioned, soms met fan). Bij de meeste treinen kun je in de trein eten en drinken bestellen. Er zijn geen slaapwagons in Indonesie, waardoor reizen per nachttrein niet comfortabel is.

Prijzen voor treintickets zijn in het weekend en tijdens Indonesische feestdagen/vakantieperiodes hoger dan op gewone dagen. Houd er rekening mee dat de Indonesische spoorwegen treinprijzen soms onaangekondigd wijzigt. Bij grote verschillen met het oorspronkelijk begrootte bedrag kan er een naheffing plaatsvinden. Wanneer treintickets zijn geboekt geldt altijd 100% annuleringskosten. Voor het boeken van de treintickets zijn paspoortnamen en -nummers nodig. Sinds begin 2016 geldt dat er maximaal 20 kilo bagage per reiziger mee aan boord mag worden genomen. Voor extra kilo's moet Rp10.000 per kilo worden bijbetaald.

Ook hier geldt, neem CONTACT met ons op voor een goed advies.

Laatste updates