map-picture
  • BANDUNG
  • SOLO
  • SURABAYA
  • KALIBARU

JAVA

Java, het dichtstbevolkte en meest ontwikkelde eiland van Indonesië. Het vormt het politieke en economische hart van het land. Maar van oudsher is het ook het belangrijkste culturele centrum. De tempels Borobudur en Prambanan laten zien hoe ontwikkeld Java al was, meer dan 1000 jaar geleden. Daarnaast vind je op Java veel terug van 350 jaar gedeeld verleden met Nederland, bijvoorbeeld in steden als Jakarta, Bandung, Semarang en Surabaya. Dit zijn ook steden waar tegenwoordig de laatste ontwikkelingen op het gebied van mode, muziek en kunst vandaan komen. En vergeet niet dat Java ook nog een prachtige natuur heeft: uitgestrekte rijstvelden op het platteland, bijzondere nationale parken, actieve vulkanen en indrukwekkende berglandschappen. Je vindt dit allemaal op dit eiland van 135 miljoen inwoners!

JAKARTA TOURS
trans java classic
Java rondreis hoogtepunten / 11 dagen

Dwars door Java, je bezoekt de bekendste toeristische hoogtepunten van het eiland, maar daarnaast ook veel platteland.
more >

Java per trein; Koloniaal Erfgoed
Java: treinreis en koloniaal erfgoed / 11 dagen

Per trein door Java, de meest relaxte manier om te reizen over dit drukke eiland. Verblijf in historische, erfgoed hotels met veel tempo doeloe!
more >

java met kinderen
Java rondreis met kinderen / 15 dagen

Met een jeep door een vulkaankrater rijden, op zoek naar boeddha-beelden in een 1000-jaar oude tempel en ’s nachts op zoek naar schildpadden
more >

jakarta opties; koloniaal erfgoed wandeling
Jakarta opties : koloniaal-erfgoed wandeling

Batavia werd in 1619 door de VOC gesticht op de resten van een inheemse havenstad.
more >

noordkust java
Noordkust van Java: verrassende route / 11 dagen

De noordkust van Java, een route vol historie: VOC-steden, sultanspaleizen en een Chinees dorp. Maar ook enkele dagen genieten op een tropisch eiland.
more >

BOGOR TOURS
west en midden java natuur
West en Midden Java rondreis natuur / 12 dagen

Java heeft een wonderschone natuur. Jammer genoeg wordt dit door drukte en overbevolking wel eens over het hoofd gezien.
more >

BANDUNG TOURS
bandung opties; koloniaal-erfgoed wandeling
Bandung opties: koloniaal-erfgoed wandeling

‘Het Parijs van Java’, ‘de tuin van Allah’ en ‘de meest Europese stad van Indië’ zijn bijnamen die Bandung in de koloniale tijd droeg.
more >

Malabar - Papandayan trekking
Malabar-Papandayan vulkaan trekking / 4 dagen

Slapen op een theeplantage uit de Nederlandse tijd, een pittige trektocht door een uithoek van Java en wild kamperen op een actieve vulkaan.
more >

YOGYAKARTA TOURS
tempels van midden java
Midden Java: langs tempels en oudheden / 7 dagen

In Midden Java heersten ruim 1000 jaar geleden twee belangrijke vorstendommen naast elkaar; een hindoeïstisch- en een boeddhistisch koninkrijk.
more >

yogya city bike trip
Yogya opties: fietsen, koken, foodtour, batik, zil

Leer de lokale cultuur kennen: een fietstocht door de kampongs, een foodtour, een cursus batik, koken, zilver bewerken of de Indonesische taal
more >

Java fietsreis
Java fietsreis; tempels en platteland / 4 dagen

Op de fiets verken je het platteland van Midden-Java. Je passeert de Borobudur en Prambanan, maar komt ook op afgelegen en onbekende plekken.
more >

MALANG TOURS
oost java's wilde natuur
Oost Java: rondreis nationale parken / 6 dagen

Oost-Java Een ruig en bergachtig gebied van actieve vulkanen, nationale parken, afgelegen baaien en uitgestrekte plantages.
more >

Laatste updates