BINNENLANDSE VLUCHT

Indonesië is een uitgestrekte archipel, zo groot als Europa. Tijdens een reis over meerdere eilanden kan het voorkomen dat je een binnenlandse vlucht maakt. De Indonesische luchtvaartindustrie is een van de snelst groeiende ter wereld. Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die sterk met elkaar concurreren, waardoor vluchtprijzen enorm kunnen verschillen en ook op korte termijn kunnen veranderen. De bekendste maatschappeijen zijn Garuda Indonesia, Lion/Wings/Batik Air, Sriwijaya/Nam Air, Air Asia en Citilink.

Uiteraard mag je zelf jouw binnenlandse vluchten boeken, maar het is ook mogelijk om dit door ons te laten doen. Wij boeken dit via onze lokale agenten en zij verzorgen dan de afhandeling van de tickets. We rekenen daar een kleine vergoeding voor. Houd er rekening mee dat annuleringskosten voor binnenlandse tickets altijd 100% zijn. Aan het wijzigen van tickets zijn ook kosten verbonden. Voor binnenlandse vluchten geldt altijd dat de definitieve prijs van een vlucht pas bekend is wanneer jouw ticket daadwerkelijk wordt geboekt. De prijzen die wij aangeven in een reisvoorstel zijn altijd onder voorbehoud en kunnen aangepast worden wanneer bij het definitieve boeken blijkt dat deze zijn veranderd. 

De meest betrouwbare vliegmaatschappij is Garuda Indonesia. Deze maatschappij geeft ook voor binnenlandse vluchten een service van internationale standaard. Wanneer je vanuit Nederland met Garuda naar Indonesië vliegt, dan kunnen eventuele binnenlandse vluchten in het internationale ticket worden opgenomen tegen aantrekkelijke tarieven. Deze moeten dan wel tegelijkertijd met het internationale ticket worden geboekt en betaald.

Waar mogelijk raden wij dus aan om met Garuda Indonesia te vliegen. Garuda vliegt echter alleen naar grotere bestemmingen binnen Indonesië. Daarnaast zijn er de prijsvechters, zoals Lion Air/Batik Air/Wings Air, Air Asia, Sriwijaya Air en Citilink, die niet alleen op de grotere, maar ook op veel van de kleinere bestemmingen vliegen. Deze vliegmaatschappijen bieden minder service en zijn vaak ook goedkoper. Bij deze maatschappijen zit bagage-vrijdom meestal niet in de ticketprijs inbegrepen; deze moet apart bijgeboekt worden.

Neem CONTACT met ons op voor een goed advies.

Laatste updates