WIE ZIJN WIJ

In 2013 besloten wij, Nettert Smit en Emile Leushuis, om gezamenlijk Indotracks op te richten: een internetreisbureau, gespecialiseerd in reizen op maat naar Indonesië. Gezien onze jarenlange ervaring in Indonesië (bij elkaar meer dan 30 jaar) en ons uitgebreide, persoonlijke netwerk in de toeristische sector van het land, vonden wij de tijd rijp om onze krachten te bundelen en een nieuw, modern en uitdagend reisbureau te starten.

Indotracks heeft als doel programma’s aan te bieden die een echte meerwaarde zijn voor jouw reis door Indonesië. Wij geven onze klanten zo veel mogelijk de ruimte om zelf hun reis in te vullen en indien gewenst ook deels zelf te boeken. Maar natuurlijk kun je ons bij alles inschakelen. Wat dat betreft is alles mogelijk. Indotracks werkt direct samen met lokale agentschappen, die wij persoonlijk al jaren kennen. De lijntjes zijn daardoor kort en er wordt veel persoonlijke aandacht besteed aan de invulling en uitvoering van de programma’s.

Indotracks is een echt internetreisbureau: alle communicatie en het boeken van een reis gaan geheel via het internet. Hierdoor houden wij onze overhead laag en kunnen wij scherpe prijzen bieden. Daarnaast verblijven wij allebei delen van het jaar in Indonesië, om zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van veranderende lokale omstandigheden en om het contact met onze lokale agentschappen te blijven onderhouden.Emile Leushuis vertrok in 1991 na zijn studie sociale geografie direct naar Indonesië, om hier als reisleider voor een Nederlandse reisorganisatie te gaan werken. Sindsdien heeft hij voor meerdere reisorganisaties gewerkt, zowel als reisbegeleider (in Indonesië en omliggende Aziatische landen) als op kantoor (het bedenken en samenstellen van individuele reizen naar Indonesië). Al die jaren heeft hij lange periodes in Indonesië doorgebracht, waardoor hij het land, de taal, de cultuur en de mensen bijzonder goed kent.

Zijn persoonlijke interesse gaat uit naar het (koloniale) stedelijk erfgoed in Indonesië en hierover publiceert hij regelmatig en geeft hij lezingen. In 2011 publiceerde hij de Gids historische stadswandelingen Indonesië, waarin uitgebreide wandelroutes staan beschreven in verschillende Indonesische steden.Nettert Smit ging, na een aantal jaren werken bij de Publieke Omroep, in 1999 bepakt met een rugzak op pad voor een lange reis. Na omzwervingen door verschillende Aziatische landen kwam hij na ruim een jaar in Indonesië. En daar wilde hij niet meer weg. Vanaf 2001 is hij dan ook voor lange periodes werkzaam geweest als reisbegeleider in dat land. Naast Indonesië heeft hij ondertussen ook veel werkervaring opgedaan in andere Aziatische landen en in het Midden Oosten. De journalistiek is op de achtegrond geraakt, maar af en toe maakt hij nog bijdragen voor de Publieke Radio als free-lance journalist. Tegenwoordig verblijft hij nog steeds grote delen van het jaar in Indonesië.

Wat ons beiden heeft gegrepen in Indonesië is de authentieke cultuur, de enorme verscheidenheid aan volkeren en de indrukwekkende natuur. Ieder eiland en iedere streek van Indonesië onderscheidt zich van de ander en je bent dan ook nooit uitgereisd in dit uitgestrekte land. Via Indotracks willen wij graag onze fascinatie met het land doorgeven aan onze klanten. Durf jij het avontuur aan?

Laatste updates