Bukit Lawang opties: orang-oetans, jungle, tuben

Verblijf je in Bukit Lawang, dan zijn hier verschillende optionele, ééndaagse activiteiten mogelijk: trektochten van verschillende lengte door het Gunung Leuser Nationaal Park en tubing, de rivier afzakken op een raft van aan elkaar gebonden autobanden.

Deze activiteiten kun je van tevoren via ons vastleggen.  

*Trektocht van 3 uur door het Gunung Leuser Nationaal Park, inclusief bezoek aan het orang-oetan voederplatform. In de ochtend wandel je met jouw gids naar de entree van het Gunung Leuser Nationaal Park. Per bootje word je hier de Bohorokrivier overgezet. Daarna begint een fikse klim naar het voederplatform, gelegen enkele honderden meters in het park. Dagelijks worden hier de orang-oetans die deel uitmaken van het rehabilitatieproject bijgevoerd met bananen en melk. Na het voederen begint de trektocht van 3 uur door het regenwoud. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het een redelijk zware tocht zijn: het pad voert je deels door dichte begroeiing, je daalt en stijgt verschillende keren en als het heeft geregend dan kan het glad zijn. Onderweg veel oerwoudgeluiden: getjirp van cicaden, de roep van de gibbon en wiekslagen van de neushoornvogel. Als je geluk hebt dan kom je verschillende soorten apen tegen. Hoogtepunt is natuurlijk een ontmoeting met een (semi-) wilde orang-oetan. Maar het blijft natuur: niets is gegarandeerd. De trektocht eindigt bij jouw hotel.  

*Trektocht van 6 uur door het Gunung Leuser Nationaal Park, inclusief bezoek aan het orang-oetan voederplatform. Hetzelfde programma als bij de tocht van 3 uur, alleen ga je nu dieper de jungle in, waardoor je een nog betere beleving van het tropische regenwoud krijgt. Het terrein is hetzelfde, maar de tocht is zwaarder, voornamelijk omdat je langer onderweg bent. Je krijgt een lunchbox mee voor onderweg.  

*Tubing 20 minuten. Zak de Bohorokrivier af op een vlot van aan-elkaar-gebonden autobanden. Deze korte tocht duurt 20 minuten en is een relaxte manier om prettig nat te worden. Deze tubingtocht kan aansluitend aan de jungle-trektochten worden gedaan.  

*Tubing 1,5 uur. Een langere tubingtocht op de Bohorokrivier, waarbij rustige stukken water  en stroomversnellingen elkaar afwisselen. Aan het einde van de tocht wordt je per openbaar vervoer teruggebracht naar je hotel. Ook deze tubingtocht kan aansluitend aan de jungle trektochten worden gedaan.

Prijs : 27 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates