Noord Sumatra rondreis natuur / 11 dagen

Tijdens deze reis door Noord Sumatra maak je kennis met het overweldigende tropisch regenwoud en met enkele van de dieren die nog leven in het Gunung Leuser Nationaal Park, zoals orang-oetans. Het is een compacte trip, met niet te lange reisdagen, waarbij je uitsluitend verblijft op het platteland.

Dag 1: Vliegveld Medan-Bukit Lawang
Aankomst in Medan en transfer naar Bukit Lawang, een rit van ongeveer 4 uur. Een flink stuk rijden dus, maar dan kom je ook ergens: Je hotel ligt aan een rivier en op de rand van het tropisch regenwoud (Gunung Leuser National Park). Een prachtig eco-hotel, maar met eenvoudige faciliteiten (fan met klamboe, koudwaterdouche of traditionele mandibak).

Dag 2: Bukit Lawang
Orang-oetans spotten vandaag! Je maakt een trekking van ca. 3 uur door het nationaal park met een lokale gids. Het is een redelijke trekking, waarvoor een standaard conditie voldoende is. Aansluitend ga je 20 minuten tuben: in autobanden autobanden de rivier afzakken.

Dag 3: Bukit Lawang-Tangkahan

Per open jeep reis je in 3 uur over hobbelige wegen en door oliepalmplantages naar jouw volgende bestemming: het dorpje Tangkahan, ook gelegen aan de rand van het Gunung Leuser Nationaal Park. De accommodatie is eenvoudig (koudwater-mandibak), maar de ligging is weer schitterend aan de rivier.

Dag 4: Tangkahan, vrije dag voor activiteiten (exclusief)
Vandaag is open gelaten in het programma: je kunt kiezen uit verschillende activiteiten, die je ter plekke kunt regelen. Tangkahan staat bekend om de olifanten die hier worden gehouden. Mooi om te zien, maar wij adviseren om geen activiteiten met de olifanten te doen, omdat wij niet kunnen garanderen dat de dieren juist verzorgd worden. Maar gelukkig zijn er andere mogelijkheden, zoals trekkings naar een waterval, caving, tubing. Je hoeft je dus niet te vervelen en het is volop genieten van de natuur.

Dag 5: Tangkahan-Brastagi
Vandaag een reisdag van Tangkahan, via Medan de binnenlanden in naar het bergstadje Brastagi. Het ligt in een tuinbouwgebied op ongeveer 1300 meter hoogte. ‘s Avonds kan het er dus flink afkoelen. Je overnacht in een goed hotel met zwembad. Bezoek deze middag eventueel de lokale fruitmarkt, of bezoek de nieuwe boeddhistische tempel iets buiten het stadje.

Dag 6: Brastagi, beklimming van Sibayak-vulkaan
Met een lokale gids ga je vandaag de actieve Sibayak-vulkaan beklimmen. Je rijdt een stuk omhoog met de auto en het laatste stuk wandel je naar de krater. Het is geen extreem zware klim, maar een goede conditie is wel noodzakelijk. In de krater zie je op meerdere plekken stoom, rook en zwavel naar buiten komen. Indrukwekkend om te zien. Aan de andere kant daal je af en kom je bij warmwaterbaden uit. Neem om bad om bij te komen. Per auto word je teruggebracht naar Brastagi.

Dag 7: Brastagi-Ketambe Vertrek vandaag op tijd voor de langere rit door de Karo-hooglanden. De rit gaat om de 2 grote vulkanen heen en je komt aam de achterzijde van deze twee bergen weer in het Gunung Leuser Nationaal Park. Onderweg zie je veel landbouw. Het laatste deel van de route gaat de bergen in. Via een spectaculaire weg kom je in het oerwoud. Je overnacht in een eenvoudig, maar mooi gelegen guesthouse in het kleine gehucht Ketambe.

Dag 8. Ketambe; trekking oerwoud. Met een lokale gids ga je vandaag opnieuw op pad in het nationaal park Gunung Leuser. Je maakt een wandeling in het gebied waar ook vaak onderzoekers (onder andere van National Geographic) het oerwoud ingaan om onderzoek te doen. Ook hier weer de ‘usual suspects’ zoals orang-oetangs, makaken, thomas leafmonkeys en gibbons. De wandeling duurt ongeveer een halve dag, maar kan ook langer.

Dag 9. Ketambe-Tobameer/Samosir
Je hebt weer een langere rit voor de boeg vandaag. Eerst over de spectaculaire weg terug door het oerwoud en vervolgens richting het Tobameer. Bij het plaatsje Pangururan kom je het eiland Samosir op. Via de enige ‘grote’ weg word je naar je hotel in Tuktuk gereden, een mooi complex direct aan het Tobameer.

 Dag 10: Tobameer/Samosir
Vrije dag om het eiland Samosir te verkennen: wandelen, fietsen, of per motor of auto met chauffeur (lokaal te huren). Vergeet niet een frisse duik te nemen in het Tobameer.

Dag 10: Tobameer/Samosir-vliegveld Medan
Per lokale boot vaar je in 45 minuten terug naar Prapat. Hier staat jouw auto met chauffeur klaar, die je in ongeveer 5 uur rijtijd naar het vliegveld van Medan brengt.  

Dag 1: Medan-Bukit Lawang
Dag 2: Bukit Lawang
Dag 3: Bukit Lawang-Tangkahan
Dag 4: Tangkahan
Dag 5: Tangkahan-Brastagi
Dag 6: Brastagi
Dag 7: Brastagi-Ketambe
Dag 8: Ketambe
Dag 9: Ketambe-Samosir
Dag 10: Samosir
Dag 11: Samosir-Medan

Prijs : 645 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates