West Sumatra rondreis, natuur en cultuur / 6 dagen

West Sumatra is het land van de Minangkabau, een volk dat opvalt door een bijzondere combinatie van hun islamitische geloof met een matreliniaire cultuur. De prachtige natuur, bijzondere cultuur en interessante koloniale geschiedenis van de provincie staan centraal tijdens deze tour. Je komt op plekken die maar zelden door toeristen worden bezocht. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!  

Dag 1: Bukittinggi-Harauvallei, inclusief fietstocht Met de auto word je deze ochtend naar het startpunt van de fietstocht gebracht, iets buiten Bukittinggi. De gids staat hier klaar met de mountainbikes. Je maakt een mooie fietstocht door een vlak gebied: dorpjes, rijstvelden, ambachten onderweg, nog veel traditionele, houten huizen met de puntdaken. Aan het einde van de fietsrit stap je weer in de auto en word je naar de Harau-vallei gebracht. Je overnacht in een homestay, met uitzicht op een steile rotswand met waterval.    Dag 2: Harau; koken en wandelen Vandaag doe je eerst een kookcursus met jouw gastvrouw van het guesthouse. Je gaat inkopen doen en leert daarna de geheimen van de Minang-keuken. In de middag ga je met een gids wandelen in de Harau vallei (ca. 2 uur). 

Dag 3: Harauvallei-Sawahlunto
Vandaag rijd je van de Harauvallei naar Sawahlunto. Onderweg stop je in Pagaruyung om het Minang-paleis te bezoeken. Hoewel dit een replica betreft, blijft het een indrukwekkend traditioneel gebouw. In de loop van de middag kom je aan in Sawahlunto. Wandel door de rustige straten van dit voormalige kolenmijn-stadje. De gemeente heeft enkele mijngebouwen uit de koloniale tijd omgebouwd tot musea. Bezoek de voormalige gaarkeuken, een oude mijnschacht of het oude treinstation, waar nog een stoomlocomotief en antieke treinstellen staan. Ook in Sawahlunto verblijf je in een prettige homestay met adequate voorzieningen.

Dag 4: Sawahlunto-Rimba Ecolodge
Je verlaat het hoogland van de Minang en je daalt af naar de kust. Een stuk onder de hoofdstad Padang breng je de laatste dagen van je reis door aan het strand in een kleine, eenvoudige ecolodge. In plaats van de ecolodge kun je er ook voor kiezen om iets verder van de bewoonde wereld te verblijven op een kleine bounty-eiland voor de kust. Deze optie is wel duurder. 
 

Dag 5: Rimba Ecolodge

Geniet deze dag van het strand en de zee. Je kunt snorkelen voor de kust, maar je kunt ook op onderzoek in het oerwoud in de omgeving.   

Dag 6: Rimba Ecolodge-vliegveld Padang

Transfer van Rimba Ecoldge naar het vliegveld van Padang (1,5 uur rijden).

Dag 1: Bukittinggi-Harauvallei
Dag 2: Harauvallei
Dag 3: Harauvallei-Sawahlunto
Dag 4: Sawahlunto-Rimba Ecolodge

Dag 5: Rimba Ecolodge
Dag 6: Rimba Ecolodge – vliegveld Padang

Prijs : 355 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates