Boot trip Komodo Nationaal Park / 3 dagen

Bezoek het Komodo Nationaal Park met je eigen privé-boot. Met deze boottocht ben je 3 dagen onderweg en slaap je 2 nachten aan boord. De trip eindigt met een laatste nacht in een hotel in Labuanbajo. Naast de bekendste eilanden Rinca en Komodo, waar je Komodo Varanen kunt spotten, heb je ook tijd om andere eilanden aan te doen: Kelor, Kalong, Padar, Gili Lawa. Het koraal rond de eilanden is van wereldklasse en er wordt verschillende keren tijdens gestopt om te snorkelen. Ook zijn er enkele klimmetjes mogelijk, waarbij je prachtige uitzichten hebt over hagelwitte of roze stranden en een azuurblauwe zee. De maaltijden tijdens de trip worden aan boord verzorgd (inclusief) en er gaat een Engelssprekende gids mee. Je kunt kiezen uit een eenvoudige dekboot, waarbij je op matrassen op het bovendek slaapt; of een iets luxere boot met slaapcabines aan boord (zonder airco).

Dag 1: Labuan Bajo – Rinca  
's Ochtends vertrek je vanuit de haven van Labuanbajo naar enkele van de prachtige eilanden voor de kust. Je kunt hier voor het eerst gaan snorkelen. In de middag leg je aan bij het eiland Rinca. Hier zul je bijna zeker je eerste Komodo Varaan zien. Met een lokale ranger kun je een bijzonder trekking maken over het heuvelachtige eiland. Na afloop van de trekking verplaatst de boot zich naar Kalong eiland: tegen het avondlicht vliegen hier dagelijks honderden fruitbats (vliegende honden) uit, wat een bijzonder spektakel oplevert.

Dag 2: Rinca – Padar - Komodo - Gili Lawa
's Ochtends verplaatst de boot zich naar Padar eiland: klim hier naar het hoogste punt voor een prachtig uitzicht over de omgeving. De volgende stop is Pink Beach op Komodo Island; één van de mooiste strandjes en snorkelplekken in dit gebied. In de loop van de middag ga je op Komodo aan land. Ook hier kun je met een ranger op stap om komodo varanen te spotten. Als de tijd het toe laat dan verplaatst de boot zich deze avond nog naar Gili Lawa.

Dag 3: Gili Lawa – Labuan Bajo
Je bevindt je nu in het noordelijke deel van het Komodo Nationaal Park. In de ochtend kun je ook op dit eiland naar een uitzichtpunt klimmen voor een prachtig overzicht over de omgeving. Op weg terug naar Labuanbajo kun je reuzen-manta's spotten bij manta point, en niets is unieker dan snorkelen met deze geweldige zeedieren. Vandaag vaar je weer terug naar de haven van Labuanbajo. Afhankelijk van de tijd kan er onderweg nog eens gesnorkeld worden. In de loop van de middag ben je terug op het vaste land. Een transfer brengt je naar je hotel aan het strand, voor een laatste nacht.

Dag 1: Labuan Bajo – Rinca (boot)
Dag 2: Rinca – Padar - Komodo - Gili Lawa (boot)
Dag 3: Gili Lawa – Labuan Bajo (hotel)

ps. vaarschema onder voorbehoud van weersomstandigheden en getijden

Prijs : 325 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates