<< eiland : Bali | thema's : Fietsen in Indonesië

Fietsen op Bali / 5 dagen

Fietsen op Bali: Eiland der goden, wereldberoemde rijstterrassen, talloze tempels en bekend bij menig toerist. Minder bekend is dat je heerlijk kunt fietsen op Bali. In vijf dagen tijd rijd je een groot deel van het eiland rond. Totaal verschillende landschappen wisselen elkaar af. Sawahs, vulkanen, kusten en dorpen. En in sommige kleine dorpjes staan kinderen langs de weg te zwaaien alsof ze nog nooit een toerist in hun leven hebben gezien.    

Dag 1: Ubud-Munduk (ca. 20-25 km fietsen)

Met de auto rijd je ’s ochtends naar het startpunt van de eerste fietsroute: de bergen in het noordwesten van Bali. Terwijl je de tempel Batukaru bezoekt, worden de fietsen geprepareerd. De route van vandaag is niet lang, maar redelijk zwaar vanwege het heuvelachtige karakter. Je passeert verschillende Balinese dorpen, cacao- en koffieplantages en daarna lunch je in Jatiluwih: een gebied van geterrasseerde rijstvelden dat op de wereldmonumentenlijst van de Unesco staat. Aan het eind van de middag word je per auto via de kratermeren Bratan, Buyan en Tamblingan naar het bergdorpje Munduk gereden. Hier slaap je in een sfeervol hotel, gelegen tussen kruidnagel- en koffieplantages.  

Dag 2: Munduk-Lovina (ca. 30 kilometer fietsen)
Bij het opstaan heb je met mooi weer uitzicht op de Javazee en kun je de vulkanen op Oost Java zien liggen. Wandel deze ochtend eerst even door kruidnagelplantages naar de waterval in de buurt van het hotel. Daarna stap je op de fiets voor een lange afdaling, over asfaltwegen en smalle zandpaadjes tussen rijstvelden, met prachtige uitzichten onderweg. Je bezoekt warmwaterbaden en een bijzonder boeddhistisch klooster. Aan het eind van de dag kom je uit bij het hotel in Lovina, een prettig resort hotel, gelegen aan de noordkust van Bali, met een mooie tuin en een ruim zwembad.  

Dag 3: Lovina

Een vrije dag in Lovina. Je kunt in de ochtend met bootjes dolfijnen spotten op zee, of snorkelen bij het koraalrif voor de kust. De fietsen zijn vandaag beschikbaar, dus als je wilt kun je bijvoorbeeld naar Singaraja fietsen, de hoofdplaats aan de noordkust van Bali. Bezoek hier de grote markt, de oude haven en de Chinese tempel
.

Dag 4: Lovina-Tulamben-Amed (ca. 50-65 km fietsen)

Na een dag rust volg je vandaag de noordoostkust van Bali. Het eerste stuk per auto, om de drukte van de stad Singaraja te vermijden, maar vanaf het plaatsje Air Sanih ga je fietsen. Het is een grotendeels vlakke route, door het droogste, minst bevolkte en misschien ook wel het heetste deel van Bali. Het landschap wordt gedomineerd door Gunung Agung, de hoogste en heiligste vulkaan van Bali. Na de lunch volgen er enkele heuvels, die je eventueel kunt overslaan. Je eindigt in Amed, waar je kunt relaxen op het strand, snorkelen voor de kust, vissersbootjes bekijken, of een prettige massage kunt nemen. Het hotel ligt aan het strand.
 

Dag 5: Amed-Sidemen-Goa Lawah (ca. 45 km fietsen)

Deze ochtend rijd je met de auto naar het waterpaleis Tirtagangga. Daarna stap je op de fiets voor de laatste rit. De route wisselt sterk; vlakke delen, een pittige klim en ook een lange afdaling. Onderweg passeer je dorpen, rijstvelden en plantages. Je kunt een dorpsschool bezoeken en enkele ambachtelijke werkplaatsen: ijzersmeden, ikat weverijen. Je krijgt zo een goede indruk van het plattelandsleven van Bali. Je eindigt vandaag aan de zuidoostkust. Van hier word je per auto naar jouw volgende bestemming vervoerd.
 

Dag 1 Ubud – Munduk
Dag 2 Munduk – Lovina
Dag 3 Lovina
Dag 4 Lovina – Amed
Dag 5 Amed – einde routePrijs : 440 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates