Lombok hoogtepunten rondreis / 8 dagen

Traditionele Sasak-cultuur, rijstvelden, ambachtsdorpjes, een vulkaan van ruim 3700 meter en bounty-eilandjes met hagelwit zand: dit is Lombok, de kleine buur van Bali, waar het toerisme nog op een veel lager niveau staat. Paardenkarren en ossenwagens rijden hier nog door de straten van kleine agrarische gemeenschappen. De bekendste trekpleisters zijn drie kleine eilandjes ten westen van Lombok: de Gili’s.

Dag 1 Transfer naar Kuta
Op weg naar Kuta aan de zuidkust van Lombok vallen meteen enkele karakteristieke dingen op: regelmatig moet jouw chauffeur uitwijken voor paardenkarren, de zogenaamde ‘cidomo’. Op het platteland van Lombok is dit de meest gebruikelijke vorm van openbaar vervoer. Daarnaast het grote aantal moskee
ën, soms met prachtige koepels. Je eindigt vandaag aan de ruige zuidkust van Lombok, in de plaatsje Kuta. Het hotel ligt direct tegenover het strand.

Dag 2 Kuta
Je hebt een hele dag om te luieren aan het strand van dit relaxte plaatsje. Het strand is prachtig okergeel. Let wel op bij het zwemmen: op sommige plekken staat een sterke onderstroom en de golven kunnen flink hoog zijn. Verder zijn er mooie baaien met spectaculaire uitzichten vanaf de kliffen. Het is ook mogelijk om naar andere stranden en baaien in de buurt te gaan, zoals het witte strand Tanjung Aan. Er wordt hier ook gesurfd!

Dag 3 Kuta via Selang Belanak naar Tetebatu
Deze ochtend rijd je eerst de zuidkust af en bezoek je baaien en mooie stranden zoals Selang Belanak. Daarna rijd je naar het midden van Lombok, in de richting van de Rinjani-vulkaan. Het landschap verandert wanneer je verder stijgt. In het droge seizoen zie je veel tabak, de rest van het jaar zijn de velden, hoe kan het ook anders, beplant met rijst. Tetebatu ligt op de flank van de Rinjani, tegen het Rinjani Nationaal Park aan. Door de hoogte kan het hier ’s avonds best fris zijn, waardoor airconditioning niet nodig is. Je verblijft in een sfeervolle homestay: bij een lokale gastheer, maar in een nette en comfortabele kamer in een vrijstaand huisje. Als je het leuk vindt, dan kun je de gastfamilie leren kennen en meemaken hoe hun dagelijks leven eruit ziet.

Dag 4 Tetebatu, trekking en bezoek Pringgasela
Tetebatu ligt prachtig tussen de sawahs. Met een lokale gids maak je deze ochtend een prettige wandeling van ongeveer 3 uur door de velden en dorpjes rond Tetebatu. Bij helder weer heb je steeds uitzicht op de indrukwekkende Rinjani-vulkaan. Aan het einde van de wandeling stap je in de auto en word je naar het dorpje Pringgasela gereden. In dit dorp zijn veel huisvrouwen aan huis bezig met het weven van stoffen, die typisch voor Lombok zijn. Je krijgt een rondleiding door het dorp en na afloop wacht er een heerlijke lunch. Na de lunch stap je weer in de auto en kun je andere ambachtsdorpjes bezoeken, waar onder andere vlechtwerk van rotan en aardewerk wordt gemaakt.

Dag 5 Via Sembalun naar Senaru
Een prachtige rit rond de machtige Rinjani-vulkaan. Je passeert het dorp Sembalun, dat in een hoogvlakte ligt, tussen eindeloze velden met uien en knoflook. Vanaf deze hoogvlakte daal je af naar de noordkust van Lombok. Prachtige uitzichten onderweg! Je volgt de weg langs de noordkust en bij de plaats Bayan sla je af de binnenlanden in en rijd je omhoog naar het bergdorp Senaru. Onderweg kun je stoppen bij de oudste moskee van Lombok, die er heel anders uitziet dan de vele moderne moskeeën op het eiland. Deze avond slaap je in eenvoudige accommodatie maar met prachtig uitzicht op de grootste waterval van Lombok.

Dag 6: Wandeling in Senaru en door naar Gili Air
Deze ochtend staat er een lokale, vrouwelijke gids klaar, die je meeneemt naar een traditionele dorp in de buurt: huizen van leem en natuurlijke materialen, die geen enkele schade hebben gehad van de aardbeving van 2018. Je krijgt uitleg over de lokale cultuur en wandelt ook door de velden rond het dorp. Uiteindelijk daal je af via een lange trap naar de spectaculaire waterval Sedang Gile. In de middag rijd je per auto weer verder naar de haven van Teluk Narre en in 20 minuten steek je per boot over naar het eilandje Gili Air.

Dag 7: Gili Air, vrije dag
Dit is een echte relaxdag, op een eilandje waar geen gemotoriseerd verkeer is. Het eiland is 5km in het rond en je wandelt dit in een ruim uur rond. Witte stranden en koraal voor de kust; dat nodigt uit tot zwemmen en snorkelen. Liefhebbers kunnen ter plekke een snorkeltocht per boot boeken, waarbij je ook andere Gili-eilanden bezoekt. Maar lekker een dag niets doen is hier zeker ook niet verkeerd!

Dag 8: Einde van het programma
 
Het programma eindigt in Gili Air. Van hieruit kun je verder reizen naar jouw volgende bestemming: per fast boat naar Bali of per boot en auto naar het vliegveld van Lombok.
  
Dag 1 Transfer naar Kuta
Dag 2 Kuta, vrije dag
Dag 3 Kuta, via Selang Belanak naar Tetebatu
Dag 4 Tetebatu, trekking en bezoek Pringgasela
Dag 5 Tetebatu via Sembalun naar Senaru
Dag 6 Senaru naar Gili Air
Dag 7 Gili Air
Dag 8 Einde programma

Prijs : 445 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates