<< eiland : Lombok | thema's : Voorbeeldreizen

Lombok rondreis classic / 8 dagen

Traditionele Sasak-cultuur, duizenden moskeeën, een vulkaan van ruim 3700 meter en bounty-eilandjes met hagelwit zand: Lombok, de kleine buur van Bali, waar het toerisme nog op een veel lager niveau staat. Paardenkarren en ossenwagens rijden hier nog door de straten van kleine agrarische gemeenschappen. De bekendste trekpleisters zijn drie kleine eilandjes ten westen van Lombok: de Gili’s.

Dag 1 Transfer naar Kuta
Op weg naar Kuta aan de zuidkust van Lombok vallen meteen enkele karakteristieke dingen op: regelmatig moet jouw chauffeur uitwijken voor paardenkarren, de zogenaamde ‘cidomo’. Op het platteland van Lombok is dit de meest gebruikelijke vorm van openbaar vervoer. Daarnaast het grote aantal moskee
ën, soms met prachtige koepels. Je eindigt vandaag aan de ruige zuidkust van Lombok, in de plaatsje Kuta. Het hotel ligt direct tegenover het strand.

Dag 2 Kuta
Je hebt een hele dag om te luieren aan het strand van dit relaxte plaatsje. Het strand is prachtig okergeel. Let wel op bij het zwemmen: op sommige plekken staat een sterke onderstroom en de golven kunnen flink hoog zijn. Verder zijn er mooie baaien met spectaculaire uitzichten vanaf de kliffen. Het is ook mogelijk om naar andere stranden en baaien in de buurt te gaan, zoals het witte strand Selong Belanak. In deze baaien wordt ook gesurfd!

Dag 3 Kuta via Setanggor village naar Tetebatu
Deze ochtend bezoek je eerst het dorp Setanggor: een echt plattelandsdorpje, waar je het lokale leven kunt zien. Je krijgt een rondleiding door het dorp (per paard en wagen) en je ontmoet de schoolgaande jeugd. Daarna stap je in de auto en rijd je in een rechte lijn omhoog, richting de Rinjani-vulkaan. Het landschap verandert wanneer je verder stijgt. In het droge seizoen zie je veel tabak, de rest van het jaar zijn de velden, hoe kan het ook anders, beplant met rijst. Tetebatu ligt op de flank van de Rinjani, tegen het Rinjani Nationaal Park aan. Door de hoogte kan het hier ’s avonds best fris zijn, waardoor airconditioning niet nodig is. Vanuit je hotel heb je uitzicht op de vulkaan!

Dag 4 Tetebatu, trekking en bezoek Pringgasela, daarna naar Labuan Pandan
Tetebatu ligt prachtig tussen de sawahs. Met een lokale gids maak je deze ochtend een prettige wandeling van ongeveer 3 uur door de velden en dorpjes rond Tetebatu. Bij helder weer heb je steeds uitzicht op de indrukwekkende Rinjani-vulkaan. Aan het einde van de wandeling stap je in de auto en word je naar het dorpje Pringgasela gereden. In dit dorp zijn veel huisvrouwen aan huis bezig met het weven van stoffen, die typisch voor Lombok zijn. Je krijgt een rondleiding door het dorp en na afloop wacht er een heerlijke lunch bij iemand thuis. Na de lunch stap je weer in de auto en rijden jullie door naar de oostkust van Lombok, naar het plaatsje Labuan Pandan. Je verblijft hier in een sfeervol hotel aan zee.

ps. in 2019 is Labuan Pandan in de reis opgenomen in plaats van Senaru aan de voet van de Rinjani. De hotels in Senaru zijn te zwaar beschadigd door de aardbeving van 2018 en kunnen voorlopig niet gebruikt worden.

Dag 5 Labuan Pandan, snorkeltrip
Deze ochtend maak je een heerlijke snorkeltocht per boot, naar enkele eilandjes voor de oostkust van Lombok. Er zijn prachtige witte strandjes, en mooi koraal om te snorkelen. Een picknick lunch is inclusief. De middag heb je vrij om te lummelen in het hotel aan zee.

Dag 6: Labuan Pandan via Senaru naar Gili Air
Vandaag volg je de noordkust van Lombok, een droog en ruig gebied, waar maar weinig mensen wonen. De chauffeur brengt je landinwaarts, naar het dorpje Senaru, aan de voet van de Rinjani-vulkaan. Hier staat een lokale, vrouwelijke gids klaar, die je meeneemt naar het traditionele dorp: huizen van leem en natuurlijke materialen, die geen enkele schade hebben gehad van de aardbeving van 2018. Je krijgt uitleg over de lokale cultuur en wandelt ook door de velden rond het dorp. Uiteindelijk daal je af via een lange trap naar de spectaculaire waterval Sedang Gile. Per auto rijd je weer verder naar de haven van Teluk Narre en in 20 minuten steek je per boot over naar het eilandje Gili Air.

Dag 7: Gili Air, vrije dag
Dit is een echte relaxdag, op een eilandje waar geen gemotoriseerd verkeer is. Het eiland is 5km in het rond, en je wandelt dit dus in een ruim uur rond. Witte stranden en koraal voor de kust, en dat nodigt uit tot zwemmen en snorkelen. Liefhebbers kunnen ter plekke een snorkeltocht per boot boeken, waarbij je ook andere Gili-eilanden bezoekt. Maar lekker een dag niets doen is hier zeker ook niet verkeerd!

Dag 8: Einde van het programma
 
Het programma eindigt in Gili Air. Van hieruit kun je verder reizen naar jouw volgende bestemming: per fast boat naar Bali of per boot en auto naar het vliegveld van Lombok.
  
Dag 1 Transfer naar Kuta
Dag 2 Kuta, vrije dag
Dag 3 Kuta, via Setanggor naar Tetebatu
Dag 4 Tetebatu, trekking en Pringgasela, naar Labuan Pandan
Dag 5 Labuan Pandan, snorkeltocht
Dag 6 Labuan Pandan via Senaru naar Gili Air
Dag 7 Gili Air
Dag 8 Einde programma

Prijs : 510 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates