Flores actieve rondreis / 9 dagen

De hoogtepunten van Flores zien, maar op een actieve manier? Tijdens deze rondreis bezoek je de highlights van het eiland, maar daarnaast ga je ook snorkelen, fietsen en een pittige trekking maken. En om de authentieke lokale cultuur van dichtbij mee te maken, slaap je ook nog eens een nacht bij mensen thuis in een traditionele woning. Een hele bijzonder manier dus om dit prachtige eiland te ontdekken.

Dag 1: aankomst in Ende, transfer naar Moni
Je landt vandaag in de kustplaats Ende en van hier word je door jouw chauffeur naar het bergdorpje Moni gereden. Onderweg stop je bij een van de interessante traditionele dorpjes van de Lio bevolkingsgroep. In Moni verblijf je in een prettig eco-hotel dat mooi is gelegen tussen de rijstvelden.

Dag 2: Zonsopkomst Kelimutu, naar Riung
In alle vroegte word je van Moni naar de voet van de Kelimutu-vulkaan gereden. Je wandelt in ongeveer 30 minuten naar de top van de vulkaan, vanwaar je de zon kunt zien opkomen. Je staat op het hoogste punt, tussen drie kratermeren die ieder een eigen kleur hebben. En wat heel bijzonder is: de kleuren van de meren veranderen om de zoveel jaar! Vanuit Moni rijd je vandaag door de binnenlanden van Flores naar de noordkust, naar het plaatsje Riung.  Het is een mooie route, door ongerept landschap, gedomineerd door een aantal indrukwekkende vulkanen. Aan de noordkust passeer je uitgebreide mangrovebossen. In de namiddag arriveer je in Riung: een klein vissersdorpje aan zee. Je overnacht in eenvoudige, maar sfeervolle accommodatie. Alles heel kleinschalig en met een echt tropengevoel!

Dag 3: Riung, snorkeltrip
Met een lokale boot en een gids maak je vandaag een excursie naar het 17 Eilanden Nationaal Marine Park. Je wandelt 's ochtends naar het haventje van Riung en maakt een tocht langs een aantal eilanden in het park. Je bezoekt in ieder geval eiland Kalong-eiland, waar je honderden vliegende honden (fruitbats) kunt zien rondfladderen. Echt een spectaculair gezicht. Daarna ga je snorkelen bij een aantal eilandjes. Hagelwitte stranden en prachtig koraal meteen vanaf het strand. Op een van de eilandjes maakt de gids een bbq-lunch voor je klaar. Kortom: een heerlijke en relaxte dag.

Dag 4: Riung via Soa naar Bajawa
Vanuit Riung rijd je via een bochtige weg met mooie uitzichten naar het plaatsje Soa. In dit plaatsje komt warm water uit de grond opborrelen en hier kun je in zwemmen. De mooiste plek is de waterval van warmwater, waar je in kunt staan! Vandaar rijd je door naar Bajawa, een klein stadje gelegen op een hoogvlakte, omringt door enkele actieve vulkanen! Door de hoogte kan het hier 's avonds koel zijn. Je slaapt deze avond in een bijzonder guesthouse, dat een stukje buiten het stadje ligt maar een prachtig uitzicht heeft op vulkanen en de ruige zuidkust van Flores.

Dag 5: 
Trekking naar Belahragi
Iets buiten Bajawa start je vandaag voor de trekking naar Belahragi, 11 kilometer in totaal. Je loopt ca. 5-6 uur, grotendeels heuvelafwaarts, waarbij je kunt genieten van de mooie uitzichten over het Ngada-gebied. Je loopt wisselend door bossen en open vlaktes. Al met al een pittige trekking! Uiteindelijk kom je in het traditionele dorp Belahragi aan. Dit Ngada-dorp bestaat uit 16 traditionele huizen. Je maakt een kleine welkomstceremonie mee en kunt uitgebreid genieten van de gastvrijheid van de lokale dorpelingen. De nacht breng je door op een dun matrasje in een van de traditionele huizen.  Er zijn gezamenlijke toilet- en wasvoorzieningen. 

Dag 6: Trekking Belahragi, per auto naar Ruteng
Na het ontbijt neem je afscheid van je gastgezin. Je loopt in ongeveer een uur naar het eindpunt van de trekking. De auto staat hier klaar en deze brengt je naar het stadje Ruteng, opnieuw gelegen in een hoogvlakte in de binnenlanden van Flores. Aankomst in de loop van de middag. Je slaapt in een prettig hotel aan de rand van het centrum.

Dag 7: Ruteng, fietstour
Vandaag staat er een fietstour op het programma in het gebied ten noorden van Ruteng. De tocht duurt ongeveer 4 uur en gaat door een gebied met dorpen en prachtige rijstvelden en uitzichten. Het is geen zware tocht, met uitzondering van een paar klimmetjes (die je eventueel wandelend kunt doen). Onderweg veel mogelijkheden om te stoppen en te zien hoe de lokale bevolking werkt en leeft. In de middag is het mogelijk om per auto de grotten van Liang Bua te bezoeken. Hier werden de resten van de Homo Florensis gevonden, ook wel de Flores Hobbit genoemd (vanwege de geringe lengte). Er is een klein museum ingericht bij de plek.

Dag 8: Ruteng naar Labuanbajo
Vandaag reis je per auto van Ruteng naar Labuanabajo op het westelijke puntje van Flores. Onderweg stop je uiteraard bij Cancar, waar je de bijzondere spinnenwebrijstvelden kunt bewonderen. Daarna slingert de weg zich door de bergen richting de kust, waarbij je heel wat bochten zult maken! In Labuanbajo overnacht je in een heel prettig hotel, op een mooie plek boven de stad en met prachtig uitzicht over de baai en kustlijn.

Dag 9: einde van de tour
Labuanbajo is de uitvalsbasis voor trips naar het Komodo Nationaal Park. Aansluitend aan deze tour kun je hier boottrips naar maken van 1, 2 of zelfs 3 dagen.

Dag 1: Ende naar Moni
Dag 2: Moni -Kelimutu-Riung
Dag 3: Rung, snorkeltrip
Dag 4: Riung-Soa-Bajawa
Dag 5: Bajawa-Belahragi
Dag 6: Belahragi-Ruteng
Dag 7: Ruteng, fietstocht
Dag 8: Ruteng-Labuanabajo
Dag 9: einde tour

Prijs : 955 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates