Banjarmasin met Loksado / 5 dagen

Dwars door Banjarmasin, in het zuiden van Kalimantan, loopt de Martapura-rivier. De mensen in de stad gebruiken de rivier al sinds mensenheugenis voor de handel. Net buiten de stad vind je hier dan ook 1 van de mooiste drijvende markten van Indonesië.  Daarnaast maak je in het achterland van Banjarmasin kennis met de Dayak-bevolking van Loksado, waar je op een bamboevlot de rivier afzakt. Onderweg breng je ook een bezoek aan Negara, het land van de zwemmende buffels.

Dag 1. Aankomst Banjarmasin, transfer naar het hotel
Na aankomst op het vliegveld van Banjarmasin word je naar het hotel in het centrum de stad gereden. Je hebt in de middag al tijd om de stad zelf te verkennen. Aan de rivier is genoeg te beleven.  

Dag 2. Bezoek drijvende markt, de buffels van Negara en overnachting in Loksado
Je start vandaag vroeg met een boottrip naar de drijvende markt. Het is een kleurrijk geheel. Nadat je een tijdje bent rond gepaddeld maak je een korte wandeling over de houten bruggetjes in de stad. Daarna word je met de auto naar Negara gereden, waar je zwemmende buffels kunt zien. Je doet dit vanaf een lokale ‘klotok’ (houten boot). Aan het einde van de dag word je naar het oerwoud bij Loksado gereden. Je verblijft hier in een eenvoudig, maar leuk guesthouse in een prachtige omgeving.  

Dag 3. Oerwoud en Dayaks
Je kunt vandaag de wandelschoenen aan voor een korte trekking. Eerst wandel je in ongeveer 1,5 uur naar een mooi, traditioneel ‘longhouse’. Je maakt met de lokale bevolking, de Bukit-Dayak. De mensen hier leven van de landbouw en van de rubberplantage. Na een picknick lunch ga je op weer op pad voor een tweede wandeling van ongeveer 2 uur, door het regenwoud terug naar Loksado.  

Dag 4. Raften op bamboevlotten. Daarna terug naar Banjarmasin
Kleren aan die nat mogen worden deze ochtend, want je gaat met een bamboevlot het water op om te raften. Niet erg wild, maar wel heel leuk. De vlotten werden eigenlijk gebruikt voor het vervoeren van vracht, maar nu dus voornamelijk als raft. Na dit avontuurlijke tochtje ga je terug naar Banjarmasin en verblijf je weer in een goed hotel. Helemaal aan het einde van de middag staat er nog een leuke boottocht op het programma, die start en eindigt vanaf je hotel.  

Dag 5. Transfer naar de luchthaven
Je wordt door onze chauffeur naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar je volgende bestemming.  

Dag 1. Aankomst Banjarmasin, transfer naar het hotel
Dag 2. Bezoek drijvende markt, de buffels van Negara en overnachting in Loksado
Dag 3. Oerwoud en Dayaks
Dag 4. Raften op bamboevlotten. Daarna terug naar Banjarmasin
Dag 5. Transfer naar de luchthaven

Prijs : 455 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates